Deze klokken geven je meer tijd

16 juni 2016
318

“Ons gedrag wordt gedicteerd door de tijd”, zegt designer Scott Thrift. Mensen zijn bang voor een gebrek aan tijd en kunnen zich opgejaagd voelen door de seconden die ze voorbij horen tikken. Of ze raken moedeloos als de wijzer van de klok nog maar een paar centimeter is opgeschoven en de minuten uuuuren lijken te duren. Daarom wil Thrift onze perceptie van tijd veranderen. Hij heeft maakte bijzondere klokken die je het gevoel geven meer tijd te hebben.

Hoe kun je in het nu leven als het nu iedere seconde verandert?

De stressveroorzakende elementen zoals de tijd aanduidende cijfers, het getik van de secondewijzer en de kleine wijzer heeft hij achterwege gelaten. Heerlijk, rust! In plaats hiervan duiden zijn klokken de tijd aan door middel van kleurgradaties, waarbij de enkele wijzer slechts één rotatie maakt per dag - of, voor de echte rustzoekers, zelfs per jaar. Een normale klok toont elke seconde van elke minuut van elk uur, waardoor het leven in sneltreinvaart aan ons voorbij lijkt te trekken. De klokken Today en The Present brengen juist een gevoel van balans en kalmte in je leven.

'Today'

De Today klok maakt gebruik van de kleurschakeringen die de lucht gedurende de dag aanneemt: van lichtpaars tijdens zonsopkomst en zonsondergang, tot licht- en donkerblauw voor de dag en de nacht. Met het design probeert Thrift mensen het gevoel te geven hoog in de lucht te zijn, waar de mogelijkheden eindeloos lijken. De wijzer gaat in 24 uur langzaam en geleidelijk langs de kleurgradaties en herinnert ons er zo aan om “tijd te maken voor alle dingen die niet geteld kunnen worden”, vertelt Thrift.

In de afgelopen honderd(en) jaren is bijna alles veranderd, behalve hoe we over 'tijd' denken

De meditatieve simpelheid van de klok geeft “een gevoel van vernieuwing, rust en, misschien wel het belangrijkste, balans. Het heeft me geholpen mijn slaappatroon te reguleren. Ik heb Today nu sinds de zomer en vraag me af hoe ik ooit zonder heb geleefd”.

Lees ook:  Een moderne badkamer inrichten; 5 tips ter inspiratie

today

today klok

'The Present'

Voor mensen die zelfs met deze klok het gevoel hebben alsof de tijd veel te snel gaat en die nauwelijks een paar seconden in het nu kunnen leven is er 'The Present': een klok die de tijd in seizoenen vertelt. Want “hoe kun je in het nu leven als het nu iedere seconde verandert?”, vraagt Thrift zich af. Deze klok maakt daarom gebruik van de kleurschakeringen uit het kleurenspectrum om het begin van een nieuw seizoen te markeren: wit voor de winter, groen voor de lente, geel voor de zomer en rood voor de herfst.  De speciale microprocessor zorgt ervoor dat de uren omgezet worden in maanden, waardoor de wijzer er een heel jaar over een volledige ronde doet.

The-Present-Clock2

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings