Deze kleine glazen hut in het afgelegen IJsland tilt sterren kijken naar een hoger niveau

1310 VIEWS
Deze kleine glazen hut in het afgelegen IJsland tilt sterren kijken naar een hoger niveau

Een prefabwoning met uitzicht op een actieve vulkaan waarvan de details geïnspireerd zijn op de Vikingcultuur en Scandinavische mythologie.

Stel je voor: een bed in een kleine hut aan de voet van de meest actieve vulkaan van IJsland. Plus de mogelijkheid het noorderlicht of een vijf uur durende zonsondergang te bekijken. Dit is de magische realiteit in de glazen hut ontworpen door de Estse broers Andreas en Jaak Tiik. Het bedrijf ÖÖD Homes, gerund door het duo, bouwde een kleine hut voor Panorama Glass Lodge Iceland. De hut situeert zich op een afgelegen plek aan de voet van de Hekla-vulkaan in het zuiden van IJsland.

“ÖÖD IJsland is een huis van transparant glas waarmee je recht vanuit je bed naar de sterren kunt kijken”, zegt CEO Andreas Tiik. “Het apocalyptische landschap is een dramatische match. Voeg sterke gierende wind en het comfort van een warme, huiselijke hut toe en je krijgt een perfect en prachtig stekje.”

ÖÖD creëerde twee identieke hutten voor Andreas en Sabrina Dedler. Zij verhuren de hutten via hun bedrijf Panorama Glass Lodge Iceland. De hut van 200 vierkante meter heeft alle benodigdheden om te leven – een slaapkamer, kleine leefruimte, kitchenette en badkamer.

Lees ook:  Kosmopolitisch cachet in karakteristiek Brugge

De slaapkamer bevindt zich aan de voorkant van de hut. Deze is gemaakt in glas zodat gasten onder de sterren kunnen slapen. Aan de achterzijde bevinden zich een meer besloten woonkamer, eetkamer en een kitchenette.

Het ontwerp van de cabine is geïnspireerd op de Vikingcultuur en de Scandinavische mythologie. Van het rustieke, handgemaakte bed tot het symbolische Viking-maanelement op het dak. De op maat gemaakte hanger met koord boven de eettafel is hier ook op geïnspireerd. 

“Een van de uitdagingen was om al het nodige in zo’n kleine ruimte onder te brengen. We moesten elke centimeter beschikbare ruimte nuttig gebruiken”, zegt Tiik. “Grote lades onder het bed bieden bijvoorbeeld voldoende ruimte om alles in op te bergen. Van kleding tot extra dekens voor koude nachten.” De kasten zijn ook ontworpen om reiskoffers in op te bergen.

“Mensen die ÖÖD IJsland bezoeken zijn enorm onder de indruk van de natuur die rondom de cabine te zien is”, zegt Tiik. “ÖÖD IJsland is minder een accommodatie en meer een ervaring. De enige keer dat je het prachtige uitzicht moet verlaten, is als je in slaap valt.”

Fotografie: © Panorama Glass Lodge

Bron: Dwell.com

MEER INSPIRATIE

Muurschilderingen door Adele Renault
Slapen in een glazen iglo bij het Noorderlicht: Kakslauttanen
Apfelhotel Torgglerhof: Zuid-Tirol, Italië
16 mooie en creatieve deuren die u in uw huis zou willen hebben