Houten stellage in het bos is een levensgrote xylofoon

9 januari 2016
225
xylofoon in het bos

In Japan verstaan ze de kunst van ingetogen perfectie. Deze keer bouwde een aantal kunstenaars in het Kyushubos een gigantisch lange xylofoon van hout. En wanneer ze het balletje van boven naar beneden laten rollen, over alle 'treden' van de xylofoon, dan klinkt er een bekend muziekstuk van Bach: Jesus, bleibet meine Freude. Mooi hoe de natuur als klankkast dient in dit minispektakel. Bekijk ook het filmpje dat laat zien hoe deze installatie wordt gemaakt!

http://https://www.youtube.com/watch?v=C_CDLBTJD4M&feature=youtu.be

Zo werd deze xylofoon gemaakt:

https://youtube.com/watch?v=VD44QhKuG1Uframeborder%3D0allowfullscreen

En het originele muziekstuk:

https://youtube.com/watch?v=pvw9KJUPW8Uframeborder%3D0allowfullscreen

[hr]

Bekijk ook: Bach voor alle zintuigen | Een concert in geluid en licht

Bach in lights

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  De bijzondere postzegels van Bhutan zijn kleine kunstwerken

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings