Deze grootvader bezoekt te vroeg geboren baby's in het ziekenhuis

14 oktober 2017
192

David Deutchmann is al 12 jaar vrijwilliger in het Children's Healthcare of Atlanta ziekenhuis. Hij bezoekt hier premature baby's en houdt ze vast voor extra menselijk contact. Hij zingt liedjes voor ze en kletst tegen ze. David omschrijft zijn taak als volgt:

Ik houd baby's vast. Soms word ik ondergekotst of ondergeplast. Het is fantastisch!

Zowel het ziekenhuis als de ouders zijn heel blij met David, die ook wel liefkozend de NICU-opa wordt genoemd. Uiteraard willen ouders zelf het liefste hun kind vasthouden, maar dit kunnen zij niet altijd doen. Aanraking is belangrijk voor de ontwikkeling van pasgeborenen en David vervult daar een belangrijke, aanvullende rol in.

Prachtig hoe één persoon de wereld een stukje mooier kan maken met zoiets simpels.

Zie hier een nieuwsitem over deze bijzondere grootvader:

De band tussen grootouders en hun kleinkinderen is vaak heel bijzonder. Het is dan ook enorm lastig als je kleinkinderen ver weg wonen, maar deze grootvader heeft daar iets op bedacht. Hij communiceert via Instagram met zijn kleinkinderen door speciale tekeningen voor hen te posten. 

Lees ook:  De vrouwen van het meer | Een bijzondere roeiclub

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Zo laat je jouw Toscaanse Jasmijn bloeien!

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings