Deze geneeskrachtige mossel gedijt slechts op één plek op aarde

11 januari 2015
361

Artikel i.s.m. Unipharma
Er is maar één plak op aarde waar de Groenlipmossel groeit: in de schone wateren van Marlborough Sounds in Nieuw-Zeeland. Op een andere manier deze mossel kweken of importeren is niet mogelijk: zelfs in een geavanceerd aquarium kan deze bijzondere mossel niet overleven. Deze mossel valt niet alleen op door zijn mooie uiterlijk, maar ook door de mogelijke geneeskrachtige werking, met name bij gewrichtsproblemen.
Artikel gaat verder onder afbeelding >

MS

Een van de baaien in het ruige Marlborough Sounds waar de Groenlipmossel groeit en wordt gekweekt.


De Groenlipmossel kwam in de belangstelling toen onderzoeken onder de Maori's aantoonden dat de Maori's die aan de kust leven significant minder gewrichtsproblemen hebben dan de stammen in het binnenland. Een belangrijk verschil in hun dieet betrof de groenlipmossel die als pijnstiller en ontstekingsremmer kan werken.
Maar wat maakt deze mossel nu zo bijzonder?

1. Groenlipmossel is ontstekinsgremmend

In de Groenlipmossel zitten omega-3 vetzuren die ontstelingsprosessen in je lichaam tegengaan. Naast de bekende vetzuren EPA en DHA zitten er in de Groenlipmosselen ook veel andere vetzuren die je minder snel in andere voedingsmiddelen aantreft. De remming van de ontsteking ontstaat doordat de structuur van de omega-3 vetzuren veel gelijkenis vertoont met die van arachindonzuur, wat juist ontstekingen stimuleert. Dit zuur werkt samen met een bepaald enzym, maar wanneer dit enzym in contact komt met omega-3 vetzuren gaat het juist ontstekingen afremmen. Daarom is de aanwezigheid van veel omega-3 in je lichaam belangrijk.

2. Het bevat bouwstoffen voor kraakbeen

groenlipmossel

Beeld: 123RF


Naast dat Groenlipmossel de ontstekingen kan remmen, zitten er ook natuurlijke bouwstoffen in die een voorzichtig herstel van kraakbeen bevorderen dat is beschadigd. Zo kan de Groenlipmossel een dubbel effect hebben. Goed om te weten: uit onderzoek blijkt dat het herstellend vermogen op moleculaire schaal plaatsvindt, er groeit dus geen zichtbaar kraakbeen terug.

Lees ook:  De 6 beste bezienswaardigheden in Nice

3. Het houdt je cellen jong en gezond

Alle cellen in je lichaam staan constant onder druk van vrije radicalen. Dat zijn moleculen en atomen die rondzwerven in je lichaam op zoek naar het elektron dat ze missen. Om deze te vinden vallen ze gezonde cellen aan die daardoor beschadigen. Dit kan een oorzaak zijn van o.a. hartziekten, diabtes en reuma. Om dit tegen te gaan heb je zgn. antioxidanten nodig die je naast dat ze in je lichaam aanwezig zijn, ook vindt in vitaminen, mineralen en specifieke voedingstoffen.
De vetzuren in de Groenlipmossel zijn geen antioxidanten, maar verlagen wel het aantal vrije radicalen  en stimuleren de aanmaak van lichaamseigen antioxidanten. Zo blijven je cellen, weefsel en organen vitaler.

4. Groenlipmossel heeft geen bekende vervelende bijwerkingen

Reguliere ontstekingsremmers zoals Ibuprofen en Diclofenac werken goed in het tegengaan van ontstekingen. Een nadeel is dat ze een bepaald enzym dat een berschermende werking heeft op je maag-darmkanaal minder actief maken. Hierdoor krijgen mensen soms last van misselijkheid of ontsteking van het maagslijmvlies. Groenlipmossel heeft deze bijwerking niet.
Goed om te weten: Groenlipmossel is geen medicijn. Overleg altijd met je huisarts wat bij jouw klachten het beste is om te gebruiken.
Dit artikel maakten we in samenwerking met Unipharma, de content is 100% van ons. We schrijven alleen artikelen waarvan we de inhoud ook zonder samenwerking zouden publiceren.
[hr]
Omdat de Groenlipmossel alleen in het gebied van Marlborough Sounds groeit, kun je het in Nederland verkrijgen in supplementvorm. Unipharma biedt het aan in twee soorten: als gevriesdroogde poeder in capsules of in vloeibare vorm (in deze vorm wordt de hele mossel inclusief de schelp gebruikt).
Je kunt de capsules en de vloeibare variant van Unipharma online verkrijgen bij De Online Drogist of bij gezondheidswinkels zoals Erica en G&W en Drogist Bewust Beter.
 
groenlipmossel

Lees ook:  De Wabi Sabi interieurstijl in de keuken
Hoofdbeeld: naumoid / 123RF Stockfoto

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Griekse mythologie: de schepping van de wereld

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings