Deze geheime tuin bestaat volledig uit spijkerstof

3364 VIEWS
Deze geheime tuin bestaat volledig uit spijkerstof

Van hedendaagse kunstenaars wordt vaak gezegd dat ze de kwaliteit hebben om in gewone dingen het buitengewone te zien. En om dit daarnaast niet alleen voor zichzelf te houden, maar met hun creaties ook het grotere publiek mee te nemen in hun creatieve brein. Ian Berry ziet in “gewone” spijkerstof een “buitengewone” wereld die volledig uit deze bijzonder sterke textielsoort bestaat. 

Verder kijken dan de rest

Het is moeilijk te geloven dat de inspiratie voor zijn indigo gekleurde kunst voortkomt uit één simpele observatie. Toch was die ene stapel oude spijkerbroeken en de verschillende kleurschakeringen die Ian daarin opmerkte het begin van zijn befaamde werk. Op het eerste gezicht is het bijna niet voor te stellen dat een schaar, lijm en een plethora aan denim soorten de enige materialen zijn die de Engelse kunstenaar voor zijn laatste meesterwerk The secret garden heeft gebruikt.

Artikel gaat verder onder de afbeelding
Ian Berry - 3

De laatste denim uit Amerika

Deze tuin van spijkerstof is helemaal bijzonder omdat hij gemaakt is van de allerlaatste denim die door Amerika geproduceerd is, zo vertelt Ian in een interview aan MyModernMet. Cone Mills, de laatste spijkerstof fabrikant stopt met het produceren van dit gemeenschappelijk goed wat zo veel mensen over de wereld heeft verenigd. De laatste partij textiel is door Ian omgetoverd tot dit prachtige relikwie voor de nieuwe generatie.

Verbeeldingskracht vs.  Smartphones

En met deze ode aan spijkerstof richt Ian zich dan ook op de jeugd van vandaag. De gang waar de stoffen tuin zich in bevindt nodigt kleine bezoekers uit te verdwalen, zich te verwonderen en hun verbeeldingskracht te gebruiken. De speelse installatie vol bloemen, bladeren, vlinders en zelfs een konijn is bedoeld als tegenwicht voor de groeiende invloed van smartphones en tablets waardoor kinderen steeds minder dwalen, spelen en fantaseren.

De spelletjes die tegenwoordig gespeeld worden hebben niets meer te maken met bomen klimmen, ballen en bevlekte kleren, maar met de snelheid van hun duim

Ian Berry - 2

In zijn speelse creatie worden kinderen (en volwassenen) uitgenodigd hun fantasie de vrije loop te laten

Ian Berry - 4

Ian Berry - 5

Ian Berry - 10

Ian Berry - 13

Ian Berry - 14

Voor de meeste mensen is denim de meest klassieke broek aller tijden. Dat je nooit te oud bent om deze jeans te dragen bewijst Linda Rodin (69) in dit artikel. Voor deze fashionista is dit kledingstuk altijd onderdeel van haar garderobe geweest; van wijd tot skinny, van de nieuwste modellen tot de oudste vintage Levi’s. 

Lees ook:  NASA maakte een lijst van 18 luchtzuiverende planten voor in huis

 

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze magnifieke strandbeesten wandelen op de wind
Deze kunstenaar ‘schildert’ prachtige portretten met schroeven
Camouflagekunst van Cecilia Paredes
Scherven brengen geluk