Deze geheime tuin bestaat volledig uit spijkerstof

29 januari 2018
973

Van hedendaagse kunstenaars wordt vaak gezegd dat ze de kwaliteit hebben om in gewone dingen het buitengewone te zien. En om dit daarnaast niet alleen voor zichzelf te houden, maar met hun creaties ook het grotere publiek mee te nemen in hun creatieve brein. Ian Berry ziet in "gewone" spijkerstof een "buitengewone" wereld die volledig uit deze bijzonder sterke textielsoort bestaat. 

Verder kijken dan de rest

Het is moeilijk te geloven dat de inspiratie voor zijn indigo gekleurde kunst voortkomt uit één simpele observatie. Toch was die ene stapel oude spijkerbroeken en de verschillende kleurschakeringen die Ian daarin opmerkte het begin van zijn befaamde werk. Op het eerste gezicht is het bijna niet voor te stellen dat een schaar, lijm en een plethora aan denim soorten de enige materialen zijn die de Engelse kunstenaar voor zijn laatste meesterwerk The secret garden heeft gebruikt.

Artikel gaat verder onder de afbeelding
Ian Berry - 3

De laatste denim uit Amerika

Deze tuin van spijkerstof is helemaal bijzonder omdat hij gemaakt is van de allerlaatste denim die door Amerika geproduceerd is, zo vertelt Ian in een interview aan MyModernMet. Cone Mills, de laatste spijkerstof fabrikant stopt met het produceren van dit gemeenschappelijk goed wat zo veel mensen over de wereld heeft verenigd. De laatste partij textiel is door Ian omgetoverd tot dit prachtige relikwie voor de nieuwe generatie.

Verbeeldingskracht vs.  Smartphones

En met deze ode aan spijkerstof richt Ian zich dan ook op de jeugd van vandaag. De gang waar de stoffen tuin zich in bevindt nodigt kleine bezoekers uit te verdwalen, zich te verwonderen en hun verbeeldingskracht te gebruiken. De speelse installatie vol bloemen, bladeren, vlinders en zelfs een konijn is bedoeld als tegenwicht voor de groeiende invloed van smartphones en tablets waardoor kinderen steeds minder dwalen, spelen en fantaseren.

De spelletjes die tegenwoordig gespeeld worden hebben niets meer te maken met bomen klimmen, ballen en bevlekte kleren, maar met de snelheid van hun duim

Ian Berry - 2

In zijn speelse creatie worden kinderen (en volwassenen) uitgenodigd hun fantasie de vrije loop te laten

Ian Berry - 4

Ian Berry - 5

Ian Berry - 10

Ian Berry - 13

Ian Berry - 14

Voor de meeste mensen is denim de meest klassieke broek aller tijden. Dat je nooit te oud bent om deze jeans te dragen bewijst Linda Rodin (69) in dit artikel. Voor deze fashionista is dit kledingstuk altijd onderdeel van haar garderobe geweest; van wijd tot skinny, van de nieuwste modellen tot de oudste vintage Levi's. 

 

Lees ook:  Deze bijzondere tent herbergt een volledige plantenapotheek

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down