Kunstenares haakt prachtige vogelpakjes als ode aan de uitgestorven soorten

2302 VIEWS
Kunstenares haakt prachtige vogelpakjes als ode aan de uitgestorven soorten

Als voormalig parkwachter en natuurconservator heeft Laurel Roth Hope een sterke band met de natuur. Zij is inmiddels volledig toegewijd aan het maken van kunst en daarbij is de natuur altijd haar inspiratiebron. Met een flinke dosis humor haakte zij pakjes om duiven te vermommen als uitgestorven vogelsoorten.

Dubbele boodschap

Voor haar creaties maakt Laurel gebruik van traditionele haak- en borduurtechnieken die zij als kind leerde. Hoewel humor een grote rol speelt in deze haakwerken zit er ook een serieuze kant aan: mensen gaan over het algemeen niet goed met de natuur om. We stellen onze individuele belangen voorop, zonder erbij na te denken wat de effecten van onze keuzes zijn op de biodiversiteit in onze omgeving.

Koester elk diersoort

In dit filmpje zie je Laurel werken aan de Trekduif. Een duif die sinds 100 jaar is uitgestorven, maar waar in Amerika altijd een overvloed aan was. Zoals wij dat nu ook ervaren met de grijze duif.

Haar boodschap: Koester elke soort die je kent, ook al lijkt deze nog zo ‘gewoon’ en ‘alledaags’. Ook die zijn bijzonder.

Meer van Laurel’s werk is te zien op haar Facebookpagina of je kunt haar volgen via Instagram.

Dodo

bird 1

Paradijs Papegaai en Guadalupe Caracara

bird 2

Cubaanse Rode Ara

bird 3

Trekduif

bird 4

bird 5

Guadalupe Caracara

bird 6

Reuzenalk (Pinguïn) 

bird 7

Bachman’s zanger

bird 8

Grote Ivoorsnavelspecht

bird 9

Heidehoenen

bird 10

Veel vogelsoorten hebben zich weten aan te passen aan een leven tussen de mensen. Het zijn niet alleen duiven en raven die zich onder ons bevinden. Zo ontdekte ook de New Yorkse Dina Brodsky. ‘Bird by bird’ leert zij haar stad kennen. Van elke nieuwe vogel die zij ontdekt maakt ze een zeer gedetailleerde miniatuurschildering.

MEER INSPIRATIE

Deze magnifieke strandbeesten wandelen op de wind
Deze kunstenaar ‘schildert’ prachtige portretten met schroeven
Camouflagekunst van Cecilia Paredes
Scherven brengen geluk