Deze gedichten zijn alleen te lezen als het regent

3746 VIEWS
Deze gedichten zijn alleen te lezen als het regent

De één wil op een regenachtige dag binnen bij de haard zitten met een boek en een kop warme thee, de ander trekt verheugd de laarzen aan om eens flink door de plassen te stampen. Om de binnenblijvers naar buiten te halen en de plassenstampers extra vrolijkheid te geven tijdens een lekkere bui, voorziet de non-profit organisatie Mass Poetry de straten in Boston van gedichten die alleen zichtbaar zijn as het regent.

Deze techniek kende je wellicht al van de kleurrijke illustraties in Zuid-Korea en vrolijke boodschappen in de regen die eerder verschenen op Paradijsvogels Magazine. Ook Mass Poetry heeft met behulp van stencils gedichten op de straten geverfd met biologisch afbreekbare, onzichtbare verf die waterafstotend werkt. Hiermee willen ze poëzie aan de man brengen en, ondanks het troosteloze weer, de mensen inspireren en een lach op hun gezicht toveren.

Dergelijke dichtregels zouden ook zeker niet misstaan op de straten van ons regenachtige kikkerland. Welk gedicht zou jou opvrolijken tijdens een goede regenbui? Reageer onderaan de pagina!

Het regent poëzie1

Het regent poëzie2

Het regent poëzie3

Het regent poëzie4

 

Lees ook:  Op de lente!

MEER INSPIRATIE

De 10 leukste poëzie versjes
Sinterklaas gedichten verzinnen? Wij helpen je op weg!
Gedicht over zwangerschap
Gedicht: Dansend kind