Dit zijn de mooiste vogelfoto's van het jaar

21 september 2017
422

Nature Photographers Ltd. en de Britisch Trust for Ornithology hebben dit jaar voor de derde maal de handen ineen geslagen en organiseerden de wedstrijd voor Bird Photographer of the Year. De organisatie daagt de deelnemers uit om met een creatief oog de mooiste beelden vast te leggen en dit zijn de resultaten.

Van mystieke bergen waar een condor hoog op de thermiek zweeft tot het contrast tussen roze flamingo's en hun wollige, grijze jongen. De foto's zijn prachtig om naar te kijken, ook als je van nature geen fanatieke vogelliefhebber bent!

De wedstrijd telt 8 winnende foto's in 9 categorieën. Zie hier per categorie de winnende foto. Van deze beelden is tevens een boek uitgegeven met gedetailleerde bijschrijvingen. Het boek is hier te koop.

1. Feeding Flamingos - Alejandro Prieto Rojas

Winnaar in de categorieën "Bird Photographer of the Year 2017" en "Best Portrait"

bird 1

2. Snowy Owl - Markus Varesvuo

Winnaar in de categorie "Best Portfolio"

bird 2

3. Condor over mountains - Ben Hall

Winnaar in de categorie "Birds in the Environment"

bird 4

4. Cormorant Wing - Tom Hines

Winnaar in de categorie "Attention to Detail"

bird 5

5. Fighting Coots - Andy Parkinson

Winnaar in de categorie "Bird Behaviour"

bird 6

6. Australian Pelican landing on water - Bret Charman

Winnaar in de categorie "Birds in Flight"

bird 7

7. Hovering Barn Owl - Jamie Hall

Winnaar in de categorie "Birds in the Garden"

bird 8

8. Speculum - Georgina Steytler

Winnaar in de categorie "Creative Imagery"

bird 9

Vogels zijn eigenzinnige, maar prachtige dieren om te zien. Bekijk ook deze portretten van vogels die ervoor model lijken te hebben gestaan.

Lees ook:  Het oog van de fotograaf | Finalisten Smithsonian fotowedstrijd

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down