Deze film over Vincent van Gogh is volledig geschilderd

1 februari 2017
285
loving vincent

"We kunnen niet anders communiceren dan met onze schilderijen". Deze woorden schreef Vincent van Gogh een week voor zijn dood achter op één van zijn werken en zijn het leitmotiv voor de makers van de film 'Loving Vincent'. 

Deze film is volledig geschilderd: de makers filmden eerst de beelden, later werden alle frames overgeschilderd met olieverf. Er werden meer dan 62.450 'schilderijen' gemaakt om elke scene in geschilderde vorm te kunnen verbeelden - op de website van Loving Vincent kun je zien welke het zijn. 115 schilders werkten mee aan dit project, 94 van Van Gogh's werken zijn verwerkt in de film.

Na bijna 6 jaar is de film af. Het is helaas nog niet bekend waar en wanneer de film in Nederland gaat draaien, op de website van Loving Vincent kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven!

Trailer:

 

En zo werd de film gemaakt:

https://www.youtube.com/watch?v=iw9KqtYCsZQ&feature=youtu.be

 

Lees ook:  Kunstwerken van televisieschermen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings