Deze familie bouwde een glazen iglo op de poolcirkel om in te wonen

16 januari 2017
207

In december 2013 besloot de Hjertefølger-familie met hun zessen naar de poolcirkel te verhuizen. Het zal je niet verbazen dat het aantal huizen hier vrijwel nihil is, daarom bouwden ze een iglo. En niet zo maar een.

De iglo van glas is over een huis geplaatst wat gemaakt is van o.a. zand, klei en hout. Met 3 verdiepingen, 5 slaapkamers en een dakterras (onder het glas) is het geen onbescheiden hutje, maar een ruime plek om te leven en op te gaan in de natuur. De iglo beschermt het huis en de tuin tegen de heftige sneeuwstormen en extreme temperaturen op het Noorse Sandhornøya, zo'n 1000 kilometer van Oslo. Tegelijkertijd biedt het glas schitterende panoramische vergezichten en het gevoel dat je in de wildernis leeft. Het mooiste is het Noorderlicht dat in de winter geregeld boven het hoofd van de familie schittert!

Maar waarom zou je hier gaan wonen?

Voor de Hjertefølgers was het belangrijk om op een plek te leven waar je de stilte kunt horen. Toegegeven, er zijn niet veel plaatsten op aarde waar dat vanzelfsprekend is. Dus eindig je op een plek waar (bijna) niemand wil wonen. Maar de beloning voor hen is groot. "Het gevoel dat we hebben wanneer we ons huis binnenlopen is zo anders", vertelt Ingrid Hjertefølger aan Inhabitat. "De atmosfeer is uniek. Het huis heeft een bijzondere kalmte. Het is moeilijk om uit te leggen wat ik voel!"

In de winter is het te koud om in iglo iets te verbouwen, maar in de overige seizoenen groeien er appels, kersen, pruimen, abrikozen, kiwis, druiven, komkommers, tomaten, kruiden, pompoenen en meloenen. De iglo fungeert als een soort kas en zorgt ervoor dat ze vijf maanden langer kunnen tuinieren dan als ze dit direct buiten zouden doen.

Lees ook:  Kunstenaar tovert saaie muren om tot levendige taferelen

Misschien niet voor iedereen weggelegd, maar als je van de ruimte, stilte en sneeuw houdt, dan is dit een magische plek.

iglo poolcirkel iglo poolcirkel2 iglo poolcirkel3 iglo poolcirkel4 iglo poolcirkel5 iglo poolcirkel6 iglo poolcirkel7 iglo poolcirkel9 iglo poolcirkel10 iglo poolcirkel11 iglo poolcirkel12 iglo poolcirkel14 iglo poolcirkel15

Via inhabitat

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings