Deze familie bouwde een glazen iglo op de poolcirkel om in te wonen

2493 VIEWS
Deze familie bouwde een glazen iglo op de poolcirkel om in te wonen

In december 2013 besloot de Hjertefølger-familie met hun zessen naar de poolcirkel te verhuizen. Het zal je niet verbazen dat het aantal huizen hier vrijwel nihil is, daarom bouwden ze een iglo. En niet zo maar een.

De iglo van glas is over een huis geplaatst wat gemaakt is van o.a. zand, klei en hout. Met 3 verdiepingen, 5 slaapkamers en een dakterras (onder het glas) is het geen onbescheiden hutje, maar een ruime plek om te leven en op te gaan in de natuur. De iglo beschermt het huis en de tuin tegen de heftige sneeuwstormen en extreme temperaturen op het Noorse Sandhornøya, zo’n 1000 kilometer van Oslo. Tegelijkertijd biedt het glas schitterende panoramische vergezichten en het gevoel dat je in de wildernis leeft. Het mooiste is het Noorderlicht dat in de winter geregeld boven het hoofd van de familie schittert!

Maar waarom zou je hier gaan wonen?

Voor de Hjertefølgers was het belangrijk om op een plek te leven waar je de stilte kunt horen. Toegegeven, er zijn niet veel plaatsten op aarde waar dat vanzelfsprekend is. Dus eindig je op een plek waar (bijna) niemand wil wonen. Maar de beloning voor hen is groot. “Het gevoel dat we hebben wanneer we ons huis binnenlopen is zo anders”, vertelt Ingrid Hjertefølger aan Inhabitat. “De atmosfeer is uniek. Het huis heeft een bijzondere kalmte. Het is moeilijk om uit te leggen wat ik voel!”

Lees ook:  Dit huis van karton zet je binnen een dag in je achtertuin

In de winter is het te koud om in iglo iets te verbouwen, maar in de overige seizoenen groeien er appels, kersen, pruimen, abrikozen, kiwis, druiven, komkommers, tomaten, kruiden, pompoenen en meloenen. De iglo fungeert als een soort kas en zorgt ervoor dat ze vijf maanden langer kunnen tuinieren dan als ze dit direct buiten zouden doen.

Misschien niet voor iedereen weggelegd, maar als je van de ruimte, stilte en sneeuw houdt, dan is dit een magische plek.

iglo poolcirkel iglo poolcirkel2 iglo poolcirkel3 iglo poolcirkel4 iglo poolcirkel5 iglo poolcirkel6 iglo poolcirkel7 iglo poolcirkel9 iglo poolcirkel10 iglo poolcirkel11 iglo poolcirkel12 iglo poolcirkel14 iglo poolcirkel15

Via inhabitat

MEER INSPIRATIE

Muurschilderingen door Adele Renault
Slapen in een glazen iglo bij het Noorderlicht: Kakslauttanen
Apfelhotel Torgglerhof: Zuid-Tirol, Italië
16 mooie en creatieve deuren die u in uw huis zou willen hebben