Deze delicate bloemcomposities van crêpepapier zijn het werk van een ware meester

14 maart 2018
752

Voor velen roept de gedachte aan crêpepapier misschien wel fijne herinneringen aan knutseluurtjes uit de jeugd op. Of juist het ongemak dat het freubelen met dit delicate papier met zich meebracht: het scheurde en vlekte snel en na afloop hadden je kleren alle kleuren van de regenboog. Kunstenaar Kate Alarcón laat echter zien dat je met crêpepapier veel meer kan dan knutselen en freubelen alleen.

Alarcón heeft het bewonderenswaardige vermogen om levensechte planten en bloemen van crêpepapier te maken. Daarmee kun je haar gerust een meester in haar vak noemen.

Bloemen van crêpepapier in prachtige composities

Ze werkt voornamelijk met Europees crêpepapier in verschillende gewichten, maar ook met karton en vloeipapier om subtiel gegolfde bloemblaadjes en stelen te maken. Dat levert prachtig samengestelde veldboeketten en composities met (klap)rozen, narcissen, klokjes en andere bloemen op. Ze is er zelfs in geslaagd om overtuigende vetplanten en cactussen te maken, zoals je op onderstaande foto’s kunt zien. Als dat geen ware professional is!

Alarcón deelt al haar creaties op Instagram en biedt af en toe zelfs workshops aan, mocht je -heel toevallig- in de omgeving van Seattle zijn.

Bloemen van crêpepapier  Bloemen van crêpepapier

Bloemen van crêpepapier

Bloemen van crêpepapier

Bloemen van crêpepapier

Bloemen van crêpepapier

Bloemen van crêpepapier

Trots

Op Instagram geeft Alarcón opgetogen aan:

Van al mijn werken uit 2017 ben ik nog het meest trots op deze cactus, vooral omdat ik hem al zo lang wilde maken, maar het resultaat was steeds niet goed genoeg. Ik heb de stekels van karton gemaakt en nadat ik driekwart van de stekels nauwgezet had bevestigd realiseerde ik me dat de uiteinden misschien wel zouden kunnen opkrullen. Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik dat niet eerder had getest. Maar ze krulden niet, gelukkig!

Bloemen van crêpepapier

Bloemen van crêpepapier

Bloemen van crêpepapier

Bloemen van crêpepapier

Bloemen van crêpepapier

Bloemen van crêpepapier

Bekijk ook de bloemen van crêpepapier van architect en kunstenaar Tiffany Turner, die zelfs met architectonische precisie te werk gaat!

Lees ook:  Ervaar de intieme knusheid van slapen in een plaggenhut in Drenthe

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down