Deze borden worden met de hand beschilderd met duizenden stippen

25 januari 2017
224

 

Dat je schitterende kunst met louter stippen kunt maken, bewezen o.a. deze en deze kunstenaar al. Ook de Russische kunstenares Daria gebruikt dit simpele visuele middel om de meest schitterende voorstellingen te creëren.

Deze vorm van pointillisme, vraagt een berg geduld en een zeer vaste hand. Mooi van de foto's die Daria op Instagram laat zien is dat ze ook veel werken toont die nog under construction zijn. Zo zie je hoe ze werkt en hoe ze haar figuren langzaam opbouwt.

Omdat ze zowel verf als hele kleine steentjes gebruikt, komen de figuren haast los van hun ondergrond. De voorstellingen zijn meestal decoratief - ze hebben ook wat weg van mandala's - met hier en daar een dier. Vanwege haar Russische afkomst ontkom je er ook bijna niet aan om het werk van Daria te vergelijken met khokhloma, een traditionele Russische volkskunst waarbij houten borden met de hand worden beschilderd.

daria9 daria10 daria8 daria7 daria6 daria5 daria4 daria3 daria2

Lees ook:  Het universum van papier

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings