Deze boodschap van Jane Goodall zet je aan het denken

11 oktober 2016
355
jane goodall

"Mijn naam is Jane Goodall, ik ben 80 (nu 82) jaar oud en het is mijn taak om mensen hoop te geven." Met deze woorden begint Jane Goodall deze inspirerende korte video over het leven, geluk en liefde. Ze vertelt: "Van mijn moeder leerde ik hoe belangrijk het is dat je gesteund wordt. Zij was degene die mijn liefde voor alle soorten dieren begreep. Toen ik op mijn 10e naar Afrika wilde lachte iedereen me uit. Mijn moeder daarentegen zei: 'Als je echt iets wil, dan moet je bereid zijn om hard te werken, kansen te pakken en bovenal, om nooit op te geven.' "

Deze woorden heeft Jane Goodall haar hele leven mee genomen. Toen ze in Tanzania onderzoek deed naar het gedrag van Chimpansees ontdekte ze o.a. dat chimpansees werktuigen maken en gebruiken. Bijvoorbeeld een constructie van takjes en twijgjes om termieten te vangen. Haar ontdekking werd met veel argwaan ontvangen, mensen geloofden haar simpelweg niet. Het kostte haar veel tijd en doorzettingsvermogen om de gangbare wetenschap met een andere blik naar deze dieren te laten kijken.

De manier waarop Jane Goodall met al haar levenservaring naar de wereld kijkt, zet je aan het denken. Ze zegt onder andere: "Leren is niet het leren wat we op school doen. We leren door echte ervaringen, en dat kan ons hele leven lang. Als we onze ogen en oren open houden en elke dag als een nieuw avontuur zien, dan biedt iedere nieuwe dag ons een waardevolle les."

Bekijk de hele video (5 minuten) met het verhaal van deze bijzondere vrouw:

Lees ook:  Win een streetstyle fotoshoot van Misja B.

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings