Deze boodschap van Jane Goodall zet je aan het denken

3803 VIEWS
Deze boodschap van Jane Goodall zet je aan het denken

“Mijn naam is Jane Goodall, ik ben 80 (nu 82) jaar oud en het is mijn taak om mensen hoop te geven.” Met deze woorden begint Jane Goodall deze inspirerende korte video over het leven, geluk en liefde. Ze vertelt: “Van mijn moeder leerde ik hoe belangrijk het is dat je gesteund wordt. Zij was degene die mijn liefde voor alle soorten dieren begreep. Toen ik op mijn 10e naar Afrika wilde lachte iedereen me uit. Mijn moeder daarentegen zei: ‘Als je echt iets wil, dan moet je bereid zijn om hard te werken, kansen te pakken en bovenal, om nooit op te geven.’ ”

Deze woorden heeft Jane Goodall haar hele leven mee genomen. Toen ze in Tanzania onderzoek deed naar het gedrag van Chimpansees ontdekte ze o.a. dat chimpansees werktuigen maken en gebruiken. Bijvoorbeeld een constructie van takjes en twijgjes om termieten te vangen. Haar ontdekking werd met veel argwaan ontvangen, mensen geloofden haar simpelweg niet. Het kostte haar veel tijd en doorzettingsvermogen om de gangbare wetenschap met een andere blik naar deze dieren te laten kijken.

De manier waarop Jane Goodall met al haar levenservaring naar de wereld kijkt, zet je aan het denken. Ze zegt onder andere: “Leren is niet het leren wat we op school doen. We leren door echte ervaringen, en dat kan ons hele leven lang. Als we onze ogen en oren open houden en elke dag als een nieuw avontuur zien, dan biedt iedere nieuwe dag ons een waardevolle les.”

Lees ook:  Een dans van 70.000 spreeuwen

Bekijk de hele video (5 minuten) met het verhaal van deze bijzondere vrouw:

 

 

MEER INSPIRATIE

De magie van de draaitafel
Prachtige opname van een golvende storm
4 seizoenen in 40 seconden
Een luchtige tegenhanger van mindfulness: Claudia de Breij geeft cursus mindlessness