Deze bloemen krijgen een tweede leven als kleurrijke straatkunst

1479 VIEWS
Deze bloemen krijgen een tweede leven als kleurrijke straatkunst

Bloemist Lewis Miller wordt ook wel de guerrilla bloemist genoemd. Hij vond het maar zonde dat de bloemen voor evenementen na één dag al werden weggegooid, terwijl ze nog steeds prachtig waren. De bloemen waren nog lang niet op en konden nog een hoop vreugde verspreiden. Daarom begon hij het project Flower Flash, waarmee hij zijn mooie grote bloemstukken een tweede leven geeft op de straathoeken van New York. 

De Flower Flash is ons cadeau aan New York. De reacties benadrukken het goede in de mens.

Bloemenuitbarsting

Als bekende “floral designer” mag Lewis de meest grote en indrukwekkende locaties aankleden met zijn bloemstukken. Balzalen, musea en bruiloften worden allemaal versierd met grote boeketten vol kleur. Er gaat veel tijd en geld zitten in het ontwerpen en creëren van zulke extravagante blikvangers. Erg jammer dus als de bloemen dezelfde avond al moeten worden weggegooid, terwijl ze nog steeds vol leven en kleur zitten.

Daarom bedacht Lewis in 2016 dit project, als cadeau aan zijn stadsgenoten. Zijn doel was om een positieve, emotionele reactie te ontketenen bij de toevallige voorbijgangers. Want je komt deze bloemenuitbarstingen op de gekste plekken tegen.

FLORAL-COOLS-1_opt

Bloemen uit de vuilnisbak

Bloemen die lijken te groeien uit vuilnisbakken of van een berg afvalzakken een florerende heuvel maken: Lewis probeert op onverwachte momenten een glimlach op je gezicht te toveren door de lelijke stukjes van de stoep op te vrolijken. Zijn creaties op straat en in opdracht kun je volgen op zijn Instagram.

flower-flash-7

 

Lees ook:  Het paradijs voor tuinliefhebbers: Landesgartenschau Bad Iburg 2018

flower-flash-2

flower-flash-3

flower-flash-4

flower-flash-5

flower-flash-6

flower-flash-1

flower-flash-8

flower-flash-9

In Londen is er ook een guerrillabeweging bezig om de stad mooier te maken. Zij doen het alleen op veel kleinere schaal met guerilla gardening: tuinieren in de kieren van het asfalt

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Vuurwerk van bloemen
Papieren bloemen met architectonische precisie
Bloemkunst | Een unieke samenwerking
Bloemschikken voor gevorderden