Deze bloemen krijgen een tweede leven als kleurrijke straatkunst

2 januari 2018
213

Bloemist Lewis Miller wordt ook wel de guerrilla bloemist genoemd. Hij vond het maar zonde dat de bloemen voor evenementen na één dag al werden weggegooid, terwijl ze nog steeds prachtig waren. De bloemen waren nog lang niet op en konden nog een hoop vreugde verspreiden. Daarom begon hij het project Flower Flash, waarmee hij zijn mooie grote bloemstukken een tweede leven geeft op de straathoeken van New York. 

De Flower Flash is ons cadeau aan New York. De reacties benadrukken het goede in de mens.

Bloemenuitbarsting

Als bekende "floral designer" mag Lewis de meest grote en indrukwekkende locaties aankleden met zijn bloemstukken. Balzalen, musea en bruiloften worden allemaal versierd met grote boeketten vol kleur. Er gaat veel tijd en geld zitten in het ontwerpen en creëren van zulke extravagante blikvangers. Erg jammer dus als de bloemen dezelfde avond al moeten worden weggegooid, terwijl ze nog steeds vol leven en kleur zitten.

Daarom bedacht Lewis in 2016 dit project, als cadeau aan zijn stadsgenoten. Zijn doel was om een positieve, emotionele reactie te ontketenen bij de toevallige voorbijgangers. Want je komt deze bloemenuitbarstingen op de gekste plekken tegen.

FLORAL-COOLS-1_opt

Bloemen uit de vuilnisbak

Bloemen die lijken te groeien uit vuilnisbakken of van een berg afvalzakken een florerende heuvel maken: Lewis probeert op onverwachte momenten een glimlach op je gezicht te toveren door de lelijke stukjes van de stoep op te vrolijken. Zijn creaties op straat en in opdracht kun je volgen op zijn Instagram.

flower-flash-7

flower-flash-2

flower-flash-3

flower-flash-4

flower-flash-5

flower-flash-6

flower-flash-1

flower-flash-8

flower-flash-9

Lees ook:  Hier vind je meer dan 83.500 (!) vintage naaipatronen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings