Deze bijzondere boeksculptuur vertelt over een magische reis door Schotland

11 augustus 2016
398

De mooiste verhalen worden verteld door middel van boeken en kunst. Kunstenaar Thomas Wightman combineert beiden en was daarom de ideale keuze om iets moois te vervaardigen voor de nieuwe campagne van Visit Scotland. De ScotSpirit campagne die zij lanceerden vraagt mensen om hun unieke ervaringen en inspirerende verhalen over het land te delen. En door middel van donaties van bedrijven helpt ScotSpirit vervolgens om arme Schotse families een reis naar de meeste magische plekken van Schotland te laten maken. Wightman maakte ter promotie een prachtig boeksculptuur van zijn favoriete herinnering aan Schotland.

The Glenfinnan Viaduct

Uit de pagina’s van een boek sneed Wightman bomen, een trein, letters en een viaduct en het eindresultaat was een van de meest iconische monumenten van Schotland: The Glenfinnan Viaduct. Hij koos voor het afgeleefde perkament van een oud boek om te refereren naar de oudheid van het viaduct, dat geopend werd in 1901. Het viaduct zelf is bovendien wereldberoemd geworden door de Harry Potter films, wat inmiddels een onderdeel van de Schotse historie is geworden. Hiermee wordt ook verwezen naar de magische reis door het Schotse landschap dat vanuit de trein te bewonderen is. Het boek en de lettersnippers duiden weer op alle mythische verhalen die het land rijk is en de inspirerende verhalen die de mensen via de ScotSpirit campagne delen.

Door middel van een stop-motion film maakt Wightman zijn kunstwerk helemaal af en laat de trein zo zijn magische reis over het viaduct langs het ruige landschap van Schotland maken.

Thomas Wightman ScotSpirit boeksculptuur (1)

Thomas Wightman ScotSpirit boeksculptuur (2)

Thomas Wightman ScotSpirit boeksculptuur (3)

Thomas Wightman ScotSpirit boeksculptuur (4)

Thomas Wightman ScotSpirit boeksculptuur (5)

Thomas Wightman ScotSpirit boeksculptuur (6)

Thomas Wightman ScotSpirit boeksculptuur (7)

Thomas Wightman ScotSpirit boeksculptuur (8)

Thomas Wightman ScotSpirit boeksculptuur (9)

Thomas Wightman ScotSpirit boeksculptuur (10)

Thomas Wightman ScotSpirit boeksculptuur (11)

Via: My Modern Met

Lees ook:  Gedetailleerde vlinders en veren gemaakt van papier

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down