Deze betoverende grotten van marmer veranderen steeds van kleur

1 augustus 2017
324

In Patagonië vind je misschien wel de mooiste grotten ter wereld. Te midden van het azuurblauwe Carrerameer, op de grens van Chili en Argeninië, bevinden zich de spectaculaire Capilla de Mármol (marmergrotten). De lichtval en het seizoen zorgen ervoor dat de kleur van het marmer steeds verandert.

Afreizen naar het Carrerameer: een hele onderneming

Je moet er wat voor over hebben om bij de grotten te komen. Vanuit de Chileense stad Coyhaique (hier kan je komen met een binnenlandse vlucht) is het zo’n vier uur rijden naar het Carrerameer. Dit meer is het tweede grootste meer van Zuid-Amerika. Eenmaal daar aangekomen is het per boot nog zo’n halfuur varen naar de grotten.

Prachtig spel tussen kleuren, lijnen en water

De ervaring van deze grotten verschilt per keer, omdat zowel het zonlicht als de stand van het water een rol spelen in de kleuren die op het marmer reflecteren. In de vroege lente staat het water heel laag en heeft het een azuurblauwe kleur. Met fel zonlicht erbij zorgt dit voor een heldere aquablauwe reflectie op het marmer.

In de winter kan het water tot wel een meter hoger staan, waardoor het een diepblauwe kleur aanneemt. Ook het zonlicht is in de winter anders, waardoor het marmer er in de winter heel anders uitziet dan in een ander seizoen. De reflectie van het licht op het water zorgt voor een mooi schouwspel van kleuren en lijnen op het marmer.

Kunst wat nooit af is

Moeder Natuur is toch wel de kunstenaar der kunstenaars. De Marmergrotten zijn door duizenden jaren heen gevormd door erosie en andere natuurelementen. Ze waren er niet zomaar opeens, maar het is een langzaam proces dat nog steeds voortduurt. Wij zien er in ons korte leven slechts een momentopname van, over een paar duizend jaar zal het er ongetwijfeld weer heel anders uitzien.

Lees ook:  Na het zien van deze foto's denk je nooit meer hetzelfde over slakken

Marble Caves Chili 1

Marble Caves Chili 6

Marble Caves Chili 5

Marble Caves Chili 4

Marble Caves Chili 3

Marble Caves Chili 2

Marble Caves Chili 11

Marble Caves Chili 10

Marble Caves Chili 9

Marble Caves Chili 8

Marble Caves Chili 7

Grotten zijn ook een fijne plekken voor dieren om zich te nestelen, zoals de Waitomo grotten in Nieuw-Zeeland, waar glimwormen de grotten voorzien van een prachtige sterrenhemel.

curioctopus.nl

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De tabaksplant snoeien & verzorgen

Een onvergetelijke vakantie bij Recreatiepark de Leistert in Limburg

Wat is kinetische kunst?

Zo organiseer je een Hawaii themafeest

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings