Deze automaat voorziet je van een kort verhaal terwijl je wacht

817 VIEWS
Deze automaat voorziet je van een kort verhaal terwijl je wacht

Een groot deel van ons leven bestaat uit wachten. Wachten op de trein, wachten tijdens het shoppen op je partner of vriendin en ga zo maar door. Wachten is ontzettend saai en met slecht weer al helemaal niet te doen voor de koukleumen onder ons. Nu is er een uitvinding op de markt gebracht om het wachten een beetje draaglijker te maken: de short story-automaat.

Korte literaire hoogstandjes

De short story-automaat voorziet je van een kort literair verhaaltje om te lezen terwijl je wacht. Afhankelijk van de tijd die je moet wachten kies je tussen verhaaltjes die je in 1, 3 of 5 minuten leest, het onderwerp is een verrassing.

De short story-automaat wint aan populariteit

Het is een uitvinding van Short Édition en werd voor het eerst geïntroduceerd op het Charles de Gaulle-vliegveld in Frankrijk. Daar is het zo’n succes gebleken, dat er steeds meer van verschijnen. Hopelijk zijn ze binnenkort ook in Nederland te vinden.

Het is een heerlijk alternatief op je smartphone die in de meeste wachtsituaties als afleiding dient. Wellicht geeft het verhaal je inspiratie, zet het je aan tot denken of houd je het bij je om het later nog eens te lezen. Of je geeft het door aan een andere wachtende, zo levert het ook nog eens sociaal contact op.

Lees ook:  6 redenen om dit jaar je familiebiografie te schrijven

Hier volgen vast een paar foto’s zodat je ze niet kunt missen:

Short stories 1 Short stories 2 Short stories 3 Short stories 4 Short stories 5

Lees voor meer inventieve uitvindingen ook dit artikel over een robot die zijn eigen gedichten componeert en schrijft op het strand.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Hoe memoires, illustraties en schilderingen samenkomen in een reisdagboek
5 subtiele levenslessen uit Godfried Bomans’ klassieker Erik of het klein insectenboek
8 freewriting tips die je helpen bij een writersblock
Chinese universiteit kalligrafeert toelatingsbrieven met de hand