Deze asielhonden krijgen speurles als uitlaatklep

1785 VIEWS
Deze asielhonden krijgen speurles als uitlaatklep

Honden die om één of andere reden vanuit een asiel een nieuwe plek moeten krijgen kunnen hier behoorlijk wat stress van ervaren: nieuwe omgeving, nieuwe baasjes, nieuwe medebewoners…. Re-Trail Dogs is een stichting die zich inzet voor deze zogenaamde herplaats honden. Met de speurweekenden die zij ieder jaar organiseren hopen zij door het stimuleren van het natuurlijke gedrag van de honden een steentje bij te dragen aan hun welzijn, zelfvertrouwen en natuurlijk plezier! 

Waarom speuren?

Door middel van het werken met neus en hoofd worden de honden weer in hun natuurlijke manier van doen gebracht. Lekker (vrij) ravotten in de bossen en hun instincten volgen kan een zeer positive invloed hebben op eventueel eerder ervaren gedragsproblematiek. Daarnaast is het een geweldig goede uitlaatklep voor de honden met overtollige energie en zorgt het voor alle honden vooral voor heel veel plezier.

Artikel gaat verder onder de afbeelding

speurhond
Foto: Re-trail Dogs

Band tussen baas en speurhond

De weekenden werken volgens het credo ‘ontspanning door inspanning’ en bieden ruimte voor 18 honden en hun geleiders. De ervaring heeft tot nu toe geleerd dat er tijdens de weekenden stappen worden gemaakt op zowel gedragsmatig gebied als op de band tussen hond en begeleider. Door het loslaten van spanning kunnen de honden gedragingen laten zien waar in het asiel soms de ruimte niet voor is. Ook versterkt het één op één samen bezig zijn met geleider en het rekening houden met elkaar de band onderling.

Lees ook:  Lichter leven | Het goede morgen project

Mooi initiatief wat voor honden en mensen een hoop plezier met zich meebrengt.

Samen speuren leidt tot positieve ontwikkeling voor de hond zelf en de band met geleider

speurhond
Foto: Re-trail Dogs
speurhond
Foto: Re-trail Dogs
speurhond
Foto: Re-trail Dogs
speurhond
foto: Re-trail Dogs

In deze portretten is het eigenzinnige karakter van verschillende honden vastgelegd op de gevoelige plaat. De fotoreeks is bedoeld om te laten zien dat elke hond een uniek wezen is met een eigen persoonlijkheid. Bekijk hier het grappige resultaat van de honden uit deze sessie; van speels tot parmantig en van verveeld tot innemend.  

 

 

MEER INSPIRATIE

Mijn eerste keer… een maand lang niets kopen
De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont
Opgeruimd staat netjes: 8 kleine tips om te ontspullen
Ode aan de lente: 10 citaten over dit heerlijke jaargetijde