Deze asielhonden krijgen speurles als uitlaatklep

19 februari 2018
344

Honden die om één of andere reden vanuit een asiel een nieuwe plek moeten krijgen kunnen hier behoorlijk wat stress van ervaren: nieuwe omgeving, nieuwe baasjes, nieuwe medebewoners.... Re-Trail Dogs is een stichting die zich inzet voor deze zogenaamde herplaats honden. Met de speurweekenden die zij ieder jaar organiseren hopen zij door het stimuleren van het natuurlijke gedrag van de honden een steentje bij te dragen aan hun welzijn, zelfvertrouwen en natuurlijk plezier! 

Waarom speuren?

Door middel van het werken met neus en hoofd worden de honden weer in hun natuurlijke manier van doen gebracht. Lekker (vrij) ravotten in de bossen en hun instincten volgen kan een zeer positive invloed hebben op eventueel eerder ervaren gedragsproblematiek. Daarnaast is het een geweldig goede uitlaatklep voor de honden met overtollige energie en zorgt het voor alle honden vooral voor heel veel plezier.

Artikel gaat verder onder de afbeelding

speurhond

Foto: Re-trail Dogs

Band tussen baas en speurhond

De weekenden werken volgens het credo 'ontspanning door inspanning' en bieden ruimte voor 18 honden en hun geleiders. De ervaring heeft tot nu toe geleerd dat er tijdens de weekenden stappen worden gemaakt op zowel gedragsmatig gebied als op de band tussen hond en begeleider. Door het loslaten van spanning kunnen de honden gedragingen laten zien waar in het asiel soms de ruimte niet voor is. Ook versterkt het één op één samen bezig zijn met geleider en het rekening houden met elkaar de band onderling.

Mooi initiatief wat voor honden en mensen een hoop plezier met zich meebrengt.

Samen speuren leidt tot positieve ontwikkeling voor de hond zelf en de band met geleider

speurhond

Foto: Re-trail Dogs

Lees ook:  9 indrukwekkende schilderijen van naald en draad

speurhond

Foto: Re-trail Dogs

speurhond

Foto: Re-trail Dogs

speurhond

foto: Re-trail Dogs

In deze portretten is het eigenzinnige karakter van verschillende honden vastgelegd op de gevoelige plaat. De fotoreeks is bedoeld om te laten zien dat elke hond een uniek wezen is met een eigen persoonlijkheid. Bekijk hier het grappige resultaat van de honden uit deze sessie; van speels tot parmantig en van verveeld tot innemend.  

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down