Deze advocaat zegde haar baan op om miniatuurmeubels te maken

1064 VIEWS
Deze advocaat zegde haar baan op om miniatuurmeubels te maken

Twee jaar geleden werkte de Australische Emily Boutard nog als advocaat. Al jaren droomde ze van iets anders: het maken van mini-huisjes en dito meubels. Op een dag besloot ze om het roer om te gooien en haar droom achterna te gaan.

Wanneer je denkt dat deze kleine meubels geschikt zijn voor de zgn. tiny houses dan moeten we je teleurstellen: het zijn echt minimeubels op poppenhuisformaat. Ondanks de kleine afmetingen zijn ze groots in ontwerp: Emily Boutard neemt zo veel mogelijk details over van de ‘echte’ versies – van houtsnijwerk tot tegeldesign, en zelfs de schildering op een pot.

“Ik hou van architectonische geschiedenis, de meeste inspiratie voor mijn minuscule creaties haal ik uit 19e eeuwse boeken en historische teksten”, vertelt Emily. De statige oude huizen en inrichtingen zijn inderdaad erg mooi, hoewel het vijftiger jaren huis met Deens design er ook mag wezen!

Grote dromen in klein formaat. Een lust voor het oog..

emily boutard emily boutard emily boutard emily boutard emily boutard emily boutard emily boutard emily boutard emily boutard emily boutard emily boutard emily boutard emily boutard emily boutard


Op haar website legt Emily voor een paar exemplaren in leuke tutorials uit hoe ze deze kleine meubels maakt.

emily boutard

 

 

MEER INSPIRATIE

Met 10 verdiepingen is dit de grootste boomhut ter wereld
Pointillisme sleepte deze kunstenaar door zijn zware revalidatie
Optische illusies van hout: dit is namelijk geen klei….
Hoe je aluminiumfolie kan omtoveren tot perfecte glanzende ballen