Video|Deze 77 jarige ballerina danst nog steeds

1137 VIEWS
Video|Deze 77 jarige ballerina danst nog steeds

Met zeven decennia aan ervaring is Suzelle Pool een bijzondere danseres. Tijdens haar carrière als ballerina reisde ze de wereld over om op te treden en nu geeft ze nog steeds haar liefde en passie voor dans door aan jongere en oudere generaties. Haar grootste motto: “Doe wat jou gelukkig maakt.”

Het maakt niet uit hoe oud je bent, je kunt altijd dingen doen waar je van houdt.

Het is meer dan dansen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleven haar ouders haar meenemen naar galerieën en ballet, om de connectie met de kunsten niet kwijt te raken in moeilijke tijden. Ondanks gebrek aan extreem talent of de goede lichaamsbouw lukte het Suzelle toch om professioneel te dansen. De reden: “Ik had geweldige docenten.” En dat is ook de reden waarom ze nog steeds met zo veel liefde les geeft. “Ballet leert je meer dan alleen te dansen. Het leert je om respect voor elkaar te hebben.” 

Inspiratie om te bewegen

Haar leerlingen kijken naar haar op en vertellen in de video hoe het is om van Suzelle les te krijgen. Samen met hen, maar soms ook alleen, treedt Suzelle ook nog op. Dat doet ze meestal in bejaardentehuizen. “De mensen hier zijn vaak een stuk jonger dan ik, maar kunnen niet meer naar buiten. Ik wil ze graag vermaken en inspireren om te bewegen.” 

Bekijk hieronder hoe de 77-jarige nog steeds gracieus op spitzen weet te dansen en hoe haar lessen en optredens er uit zien.

Lees ook:  Deze vrouwen waren allemaal de eerste

 

Bekijk hier de video van 93-jarige Ed, die uit een depressie kwam toen werd ontdekt dat hij vroeger jazzpianist was en hij weer muziek kon maken. 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze man plantte sinds 1979 in zijn eentje een bos groter dan Central Park
Exposeren op je 102de? Carmen Herrera doet het!
De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont
Hoe deze varkensboer besloot het helemaal anders te doen en veganist werd