Video|Deze 77 jarige ballerina danst nog steeds

18 januari 2018
244

Met zeven decennia aan ervaring is Suzelle Pool een bijzondere danseres. Tijdens haar carrière als ballerina reisde ze de wereld over om op te treden en nu geeft ze nog steeds haar liefde en passie voor dans door aan jongere en oudere generaties. Haar grootste motto: "Doe wat jou gelukkig maakt."

Het maakt niet uit hoe oud je bent, je kunt altijd dingen doen waar je van houdt.

Het is meer dan dansen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleven haar ouders haar meenemen naar galerieën en ballet, om de connectie met de kunsten niet kwijt te raken in moeilijke tijden. Ondanks gebrek aan extreem talent of de goede lichaamsbouw lukte het Suzelle toch om professioneel te dansen. De reden: "Ik had geweldige docenten." En dat is ook de reden waarom ze nog steeds met zo veel liefde les geeft. "Ballet leert je meer dan alleen te dansen. Het leert je om respect voor elkaar te hebben." 

Inspiratie om te bewegen

Haar leerlingen kijken naar haar op en vertellen in de video hoe het is om van Suzelle les te krijgen. Samen met hen, maar soms ook alleen, treedt Suzelle ook nog op. Dat doet ze meestal in bejaardentehuizen. "De mensen hier zijn vaak een stuk jonger dan ik, maar kunnen niet meer naar buiten. Ik wil ze graag vermaken en inspireren om te bewegen." 

Bekijk hieronder hoe de 77-jarige nog steeds gracieus op spitzen weet te dansen en hoe haar lessen en optredens er uit zien.

 

Bekijk hier de video van 93-jarige Ed, die uit een depressie kwam toen werd ontdekt dat hij vroeger jazzpianist was en hij weer muziek kon maken. 

Lees ook:  Hoe deze varkensboer besloot het helemaal anders te doen en veganist werd

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings