Deze 6 interieurtips zou iedereen moeten weten

619 VIEWS
Deze 6 interieurtips zou iedereen moeten weten

Je eigen huis inrichten is voor veel mensen een uitdaging. Er ontstaan al snel veel vragen waarop je een antwoord moet zien te vinden. Wat past bij elkaar? Welke kleuren moet ik gebruiken? Hoe plaats ik mijn meubels? Wij proberen je op weg te helpen met deze 6 tips, voor je het weet ben je een professionele interieurstylist ;). Hopelijk helpt het je om jouw huis nóg gezelliger en stijlvoller in te richten.

1 – Gebruik verschillende hoogtes

Belangrijk is om met verschillende hoogtes te werken in je meubels en accessoires. Op deze manier creëer je diepte en houd je het spannend om naar de ruimte te kijken. Mix bijvoorbeeld een lage bank met een hoge kast of hoge vloerlamp.

2 – Houd het ruimtelijk

Zet de kamer niet helemaal vol, maar houd het ruimtelijk. Het kan ook helpen om bijvoorbeeld een bank niet helemaal tegen de muur te zetten, maar juist een halve meter van de muur, gek genoeg lijkt de ruimte dan groter.

3 – Kijk rond bij meerdere woonwinkels

Weet je wat voor stijl meubels je wilt hebben? Kijk dan rond (en koop) bij verschillende winkels. Ga dus niet alleen naar Ikea, maar ga ook eens langs de woonwinkels van Goossens Wonen & Slapen, of een kleinere winkel met woonaccessoires bij jou in de buurt. Als je gaat winkelen voor meubels en accessoires, zorg dan dat je de desbetreffende ruimte van tevoren hebt opgemeten. Zo weet je welke meubels wel en niet in jouw interieur passen.

Lees ook:  Waarom linnen de perfecte stof is voor de zomer

4 – Muurdecoratie op de juiste hoogte hangen

Het ophangen van schilderijen, foto’s of andere kunstwerken aan de muur luistert vrij nauw. Je wilt niet dat de muurdecoratie net te hoog of te laag hangt, dit kan de impact verminderen. De optimale hoogte om iets op te hangen is over het algemeen als je ogen in het midden van de muurdecoratie zitten.

5 – Mix en match stijlen en thema’s

Ga niet voor één stijl, dit wordt namelijk snel saai. Mix dus verschillende stijlen en thema’s om jouw interieur net dat beetje extra te geven.

6 – Beter goed gejat dan slecht bedacht

Kijk rond op plekken als Pinterest en Instagram en zoek bijvoorbeeld op ‘interior design’. Speel met verschillende zoekopdrachten en tags in het Nederlands en Engels. Hier kan je enorm veel inspiratie opdoen, steeds vaker kan je ook daadwerkelijk de merken van meubels of accessoires in de foto’s vinden zodat je ze eventueel zelf kan kopen.

Bron foto’s: Mydomaine, Planet Deco en Etsy

MEER INSPIRATIE

Landelijk interieur
Deze interieurtrends komen altijd weer terug
Villa Ortizet – een parel in de Franse natuur
Met deze tips maak je jouw eetkamer nog gezelliger