Deze 6 interieurtips zou iedereen moeten weten

30 september 2019
501

Je eigen huis inrichten is voor veel mensen een uitdaging. Er ontstaan al snel veel vragen waarop je een antwoord moet zien te vinden. Wat past bij elkaar? Welke kleuren moet ik gebruiken? Hoe plaats ik mijn meubels? Wij proberen je op weg te helpen met deze 6 tips, voor je het weet ben je een professionele interieurstylist ;). Hopelijk helpt het je om jouw huis nóg gezelliger en stijlvoller in te richten.

1 - Gebruik verschillende hoogtes

Belangrijk is om met verschillende hoogtes te werken in je meubels en accessoires. Op deze manier creëer je diepte en houd je het spannend om naar de ruimte te kijken. Mix bijvoorbeeld een lage bank met een hoge kast of hoge vloerlamp.

2 - Houd het ruimtelijk

Zet de kamer niet helemaal vol, maar houd het ruimtelijk. Het kan ook helpen om bijvoorbeeld een bank niet helemaal tegen de muur te zetten, maar juist een halve meter van de muur, gek genoeg lijkt de ruimte dan groter.

3 - Kijk rond bij meerdere woonwinkels

Weet je wat voor stijl meubels je wilt hebben? Kijk dan rond (en koop) bij verschillende winkels. Ga dus niet alleen naar Ikea, maar ga ook eens langs de woonwinkels van Goossens Wonen & Slapen, of een kleinere winkel met woonaccessoires bij jou in de buurt. Als je gaat winkelen voor meubels en accessoires, zorg dan dat je de desbetreffende ruimte van tevoren hebt opgemeten. Zo weet je welke meubels wel en niet in jouw interieur passen.

4 - Muurdecoratie op de juiste hoogte hangen

Het ophangen van schilderijen, foto's of andere kunstwerken aan de muur luistert vrij nauw. Je wilt niet dat de muurdecoratie net te hoog of te laag hangt, dit kan de impact verminderen. De optimale hoogte om iets op te hangen is over het algemeen als je ogen in het midden van de muurdecoratie zitten.

Lees ook:  Breng jouw woonkamerverlichting op orde met deze tips

5 - Mix en match stijlen en thema's

Ga niet voor één stijl, dit wordt namelijk snel saai. Mix dus verschillende stijlen en thema's om jouw interieur net dat beetje extra te geven.

6 - Beter goed gejat dan slecht bedacht

Kijk rond op plekken als Pinterest en Instagram en zoek bijvoorbeeld op 'interior design'. Speel met verschillende zoekopdrachten en tags in het Nederlands en Engels. Hier kan je enorm veel inspiratie opdoen, steeds vaker kan je ook daadwerkelijk de merken van meubels of accessoires in de foto's vinden zodat je ze eventueel zelf kan kopen.

Bron foto's: Mydomaine, Planet Deco en Etsy

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down