Delicate kunstwerken van geweven bloemen

10 juli 2017
1472

De Spaanse kunstenaar Ignacio Canales Aracil maakt met behulp van geperste en gedroogde bloemen zeer delicate kunstwerken. Deze constructies van bloemen doen haast denken aan grote, omgekeerde manden. Het is een wonder hoe deze fragiele planten niet onder hun gewicht bezwijken. Toch stralen deze kleurrijke werken kracht, schoonheid en sereniteit uit.

Gedroogde bloemen in het graf van de moeder van Toetanchamon

De techniek om bloemen te persen en te drogen is al duizenden jaren oud. Er zijn zelfs geperste bloemen gevonden in het graf van de moeder van Toetanchamon. Hoewel de technieken die Egyptische, Griekse en Romeinse botanisten in de oudheid al gebruikten nog steeds bestaan, gaat Ignacio net iets anders te werk.

Weefwerk van bloemen

Ignacio laat de bloemen ongeveer een maand drogen zonder kleefsel en bespuit ze met een lichte lak om ze te beschermen tegen vochtigheid. Vervolgens weeft hij de bloemen aan elkaar, zodat er uiteindelijk een kegelvormige mal ontstaat. De laatste stukken die hij toevoegt zijn ontzettend fragiel en kunnen onder het minste gewicht al breken. Toch zijn ze stijf genoeg om overeind te blijven staan.

Zie hieronder een selectie van deze bijzondere werken.

Ignacio Canales Aracil 1 Ignacio Canales Aracil 2

Ignacio Canales Aracil 3 Ignacio Canales Aracil 4Ignacio Canales Aracil 5 Ignacio Canales Aracil 6 Ignacio Canales Aracil 7 Ignacio Canales Aracil 8 Ignacio Canales Aracil 9 Ignacio Canales Aracil 10 

Meer bloemenkunst zien? Bekijk ook deze zwevende tuin van bloemen.

Lees ook:  Het gouden geluid van innerlijke stilte

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings