Delicate kunstwerken van geweven bloemen

5035 VIEWS
Delicate kunstwerken van geweven bloemen

De Spaanse kunstenaar Ignacio Canales Aracil maakt met behulp van geperste en gedroogde bloemen zeer delicate kunstwerken. Deze constructies van bloemen doen haast denken aan grote, omgekeerde manden. Het is een wonder hoe deze fragiele planten niet onder hun gewicht bezwijken. Toch stralen deze kleurrijke werken kracht, schoonheid en sereniteit uit.

Gedroogde bloemen in het graf van de moeder van Toetanchamon

De techniek om bloemen te persen en te drogen is al duizenden jaren oud. Er zijn zelfs geperste bloemen gevonden in het graf van de moeder van Toetanchamon. Hoewel de technieken die Egyptische, Griekse en Romeinse botanisten in de oudheid al gebruikten nog steeds bestaan, gaat Ignacio net iets anders te werk.

Weefwerk van bloemen

Ignacio laat de bloemen ongeveer een maand drogen zonder kleefsel en bespuit ze met een lichte lak om ze te beschermen tegen vochtigheid. Vervolgens weeft hij de bloemen aan elkaar, zodat er uiteindelijk een kegelvormige mal ontstaat. De laatste stukken die hij toevoegt zijn ontzettend fragiel en kunnen onder het minste gewicht al breken. Toch zijn ze stijf genoeg om overeind te blijven staan.

Zie hieronder een selectie van deze bijzondere werken.

Ignacio Canales Aracil 1 Ignacio Canales Aracil 2

Ignacio Canales Aracil 3 Ignacio Canales Aracil 4Ignacio Canales Aracil 5 Ignacio Canales Aracil 6 Ignacio Canales Aracil 7 Ignacio Canales Aracil 8 Ignacio Canales Aracil 9 Ignacio Canales Aracil 10 

Meer bloemenkunst zien? Bekijk ook deze zwevende tuin van bloemen.

MEER INSPIRATIE

Vuurwerk van bloemen
Papieren bloemen met architectonische precisie
Bloemkunst | Een unieke samenwerking
Bloemschikken voor gevorderden