Delicaat papiersnijwerk als ode aan de natuur

11 oktober 2017
502

Papierkunstenaar mr_riu is autodidact en maakt schitterende werken waarin de natuur de hoofdrol heeft. Met vast hand en veel geduld snijdt hij weelderige patronen uit papier waardoor er een ragfijn werk overblijft.

De werken van mr_riu zijn meestal van groot formaat en vrij gedetailleerd. Als je niet beter zou weten zou je denken dat het kant is, net als deze kledingstukken van papier.

Mr_riu eert de natuur door in zijn patronen niet alleen dieren af te beelden, zoals een pauw, een olifant of een uil, maar ook door bladeren en bloemen uit te snijden. Zo maakt hij bijvoorbeeld vrouwelijke portretten waarvan het kapsel bestaat uit Japanse bloesem. Als je meer van zijn werken wilt zien, bezoek dan ook zijn Instagram pagina.

In dit filmpje zie je hoe papiersnijden in zijn werk gaat:

Zie voor meer bijzondere papierkunst ook deze surrealistische en elegante lampen van papiermâché. Een prachtige creatie om je huis mee te decoreren en verlichten!

Lees ook:  Prachtige beelden van lieveheersbeestjes in slow-motion

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down