Delicaat: kunstwerken van zaadbollen

6 september 2015
182
kunstwerken van zaadbollen

Duy Anh Nhan Duc heeft groot ontzag voor de natuur. In zijn kunstwerken doet hij dan ook er alles aan om natuurlijke objecten op een voetstuk te zetten. Een simpele paardenbloem (of zaadbol) in het veld krijgt weinig aandacht, maar door een groot aantal van deze delicate bloemen te verenigen in een bijzondere compositie, onderstreept Duy Anh Nhan Duc de mooie kwetsbaarheid van deze bloem.
De zaadbollen zien en zacht en donzig uit, maar iedereen weet dat de meest voorzichtige aanraking ze al kan laten vervliegen. Het samenstellen van de kunstwerken van zaadbollen gebeurt met een pincet en eindeloos geduld, en ervaart de kunstenaar naar eigen zeggen bijna als 'meditatie, een speciaal moment van connectie met de plant'. Ademloos schikte hij de zaadjes één voor één op hun plek, en ademloos bewonderen wij het resultaat.
kunstwerken van zaadbollen kunstwerken van zaadbollen kunstwerken van zaadbollen
[hr]
Onder de indruk? Bekijk ook hoe Regine Ramseier van meer dan 2000 paardenbloemen een dromerige kroonluchter maakte...
[hr]
kunstwerken van zaadbollen kunstwerken van zaadbollen kunstwerken van zaadbollen kunstwerken van zaadbollen
 
 

Lees ook:  Pop-up papierkunst die je versteld doet staan

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings