De ziel van de danser

26 december 2014
554

Dansfotografie is een vak apart. Het is technisch een uitdaging; het vastleggen van een beweging die de volgende milliseconde alweer danig veranderd is. Beweging, vaak gecombineerd met kunstlicht in een setting waar de fotograaf niet altijd de choreografie kan bepalen. En dan precies dat moment weten te vangen dat een danser zijn of haar ziel even blootgeeft zodat anderen er op een later moment ook nog van kunnen genieten.
De organisatie van de Danspublieksprijs start daarom dit jaar met de verkiezing van dansfoto van het jaar. Moeilijk om tussen zoveel dans- en fotografiestijlen de allerbeste te kiezen, daarom is dit een proef. De jury mag zich in januari gaan beraden over een eerste selectie, in de tussentijd sturen fotografen hun diverse werk in.
Wij selecteerden als voorproefje alvast foto's die volgens ons best in de juryselectie zouden mogen..
dansfoto karen scheffers
Karen Scheffers
dansfoto milan tettero
Milan Tettero
dansfoto noortje van gestel
Noortje van Gestel
dansfoto bo van hagen
Bo van Hagen
dansfoto leonie vleeshakker-bakker
Leonie Vleeshakker-Bakker
dansfoto riet lies debruyne
Riet Lies Debruyne
dansfoto robert benschop
Robert Benschop
Via: Dansfoto van het Jaar

Lees ook:  Canna zijn bijzonder ogende lelies

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down