De Woonruimte uitbreiden met een veranda

24 november 2021
357

Met een overkapping maak je de woonruimte van de woning groter. Dit kan een veranda zijn of een serre. Een veranda is een aanbouw met een dak en wanden. Veel waranda’s kunnen worden afgesloten met schuifdeuren. Bij ForaVida zijn er verschillende varianten in open en gesloten veranda’s.

Verwarmen van een veranda
Met een warande ben je buiten, maar toch nog een beetje binnen. Dit betekent een 4 seizoenen ruimte want in de zomer ben je beschut tegen de zon en in de koele maanden kun je de ruimte verwarmen met een heater of infrarood verwarming. Er zijn ook andere manieren zoals een warmtepomp of een pelletkachel. Een warmtepomp is het meest duurzaam. Vanwege de hoge uitstoot van fijnstof is houtverbranding geen goede keuze. Daarbij zijn open haarden en houtkachels minder efficiënt omdat veel warmte verloren gaat.

Hout is een uitstekend bouwmateriaal
Een waranda bestaat meestal uit hout of aluminium en vooral uit glas. Het buitenleven wordt versterkt door de hoeveelheid licht. Het prettige van zo’n ruimte is dat je zowel in de zomer als winter beschermd wordt tegen hitte of kou. Dit betekent wel dat de constructie professioneel moet gebeuren. Hout is in veel situaties de meest duurzame keuze en leent zich voor bijna alle bouwstijlen. Veel gebruikt hout is Douglas hout en grenenhout, maar ook het duurdere eikenhout is een veel gekozen bouwmateriaal. Het gebruik van glas is vooral bepalend of er een serreachtige uitstraling gewild wordt of een uitbouw met een gesloten dak.

Waar wordt de veranda voor gebruikt?

Lees ook:  De Ficus lyrata snoeien & verzorgen

De functie bepaalt de eisen waaraan een veranda of serre moet voldoen. Is het uitsluitend een plek om buiten te zijn of wordt de ruimte ook gebruikt om te werken, te koken en dineren? Het is een verschil als het een volwaardige leefruimte wordt in plaats van een opslagruimte voor tuingereedschap en het overwinteren van tuinmeubilair. Zorg voor een harmonie in architectuur. Wordt de veranda aan de woning gebouwd dan is de stijl van de woning bepalend.

Een waranda of serre betekent een investering in m2. Dit levert altijd een meerwaarde op voor de waarde van de woning. Een direct rendement is de luxe van een extra buitenruimte.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Must-have accessoires voor de avontuurlijke reiziger

Waarom jij de natuur moet beschermen

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down