De wijzer van dit horloge doet er ruim 29 jaar over om eenmaal rond te draaien

7 juli 2016
466

In deze moderne tijd van mobiele gadgets zoals smartphones verdwijnen horloges steeds meer uit het straatbeeld. De Nederlandse horlogemaker Christiaan van der Klaauw bewijst maar weer eens hoe zonde het is dat dit oude ambacht verloren gaat. Hij heeft in opdracht van Cleef & Arpels een bijzonder uurwerk gemaakt dat ook als planetarium dient: The Midnight Planetarium Timepiece. Het horloge toont een sterrenhemel met de zon als centrum waar 6 planeten omheen draaien, inclusief de aarde. Het is een puur staaltje vakmanschap dat er werkelijk prachtig uitziet.

Het horloge bezit over een vrij ingewikkeld mechanisme bestaande uit 396 kleine onderdelen om alles in de juiste snelheid te laten draaien. De aarde zelf draait natuurlijk in een jaar om de zon, maar Mercurius heeft er slechts 88 dagen voor nodig om een rotatie te maken en Venus 224 dagen. Voor de andere planeten is nog wat meer geduld nodig: Mars roteert eenmaal in 687 dagen, Jupiter in 12 jaar en Saturnus in maar liefst 29,5 jaar. De vallende ster aan de buitenste ring draait één keer rond in de 24 uur en duidt aan hoe laat het is. De andere ster in het midden kan ingesteld worden op een favoriete datum waarbij de aarde een van de andere planeten passeert.

Het lastige mechanisme, de roterende schijven van gepolijst aventurine en de kleine halfedelstenen die als planeten dienen, zorgen er wel voor dat het horloge een pittig prijskaartje heeft van €220.000. Wij sparen nog even tot Saturnus drie rondjes heeft gemaakt...

Bekijk als je geïnteresseerd bent in de werking van dit horloge ook zeker de video onderaan dit artikel.

Lees ook:  Dit is geen bowlingbal

planetarium horloge planetarium horloge  planetarium horlogeplanetarium horloge planetarium horloge

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down