De werking van zwarte toermalijn

17 oktober 2021
124
De werking van zwarte toermalijn

Je hebt er vast wel eens van gehoord of je hebt er zelf een paar: edelstenen. Een edelsteen is vaak een zeldzaam gesteente met een unieke werking. De werking van edelstenen zit op energieniveau. De werking is dus niet tastbaar maar wel voelbaar. Een van deze stenen is de zwarte toermalijn. De toermalijn is een samenstelling van verschillende elementen waaronder ijzer en magnesium. Er zijn verschillende soorten toermalijn te verkrijgen, maar de meest bekende is toch wel de schorl. Dit is de zwarte toermalijn. Deze is zo zwart omdat deze een hoger niveau van natrium en ijzer bevat. Toermalijn heeft een hardheid van 7-7,5 op de schaal van Mohs.

De geschiedenis van toermalijn

Toermalijn heeft een lange en rijke geschiedenis. Toermalijn viel op door zijn mysterieuze eigenschappen. Deze werd daarom niet gebruikt als edelsteen. Als je een toermalijn verwarmt trekt deze namelijk de as uit het vuur. Dit komt door de elektriciteit die voortkomt uit de bijzondere structuur van de steen. De steen laad onder verwarming aan de ene kant positief en aan de andere kant negatief op.

Zwarte toermalijn werking

Toermalijn werkt reinigend, beschermend en aardend. Als je last hebt van veel negatieve energie en straling is zwarte toermalijn een echte aanrader. De werking van de steen vindt plaats op verschillende manieren. De toermalijn kan als een soort schild werken. Dit schild zet negatieve energie voor je om in positieve energie. Dit zorgt er dan weer voor dat je aura en energiebanen weer in balans komen en gereinigd worden. Door de toermalijn ga jij weer in je kracht staan en kan je gemakkelijker een ontspannen en toch zelfverzekerde houding aannemen. Naast bescherming voor jou biedt deze ook bescherming aan dieren en de natuur.

Lees ook:  Een rustiger leven

Naast de reinigende functie van de toermalijn heeft het ook een aardende en beschermende werking. De zwarte toermalijn is de meest beschermende toermalijnsoort. Deze beschermt je namelijk van elektromagnetische straling. Deze stralingen kom je veel tegen in het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon of aan he computer. Ook beschermd zwarte toermalijn je tegen andere negatieve krachten zoals zwarte magie, vervloekingen en voodoo.

 

Spiritueel gebruik van zwarte toermalijn

De zwarte toermalijn wordt beschouwd als een krachtige steen. Deze bied een sterke verbinding tussen de menselijke geest en de aarde. Je basischakra wordt gestimuleerd, waardoor je verbinding met de aarde nog sterker wordt. Hij helpt je met het oplossen van je eigen negatieve gedachtes en interne conflicten. De steen wordt ook wel gezien als een sjamanistische steen. Daarom wordt de zwarte toermalijn vaak gebruikt voor bescherming tijdens ritueel werk. Daarnaast beschermd deze steen je tegen emotionele vampiers. Dit zijn mensen die negativiteit creëren door constant te zeuren en te kreunen. Tijdens kristalgenezing worden de eigenschappen van deze steen toegepast bij mensen die vatbaar zijn voor paniek. Daarnaast komt deze steen ten goede van je immuunsysteem, hart, nieren en darmen. Deze steen is goed voor je spirituele ontspanning.

Zwarte toermalijn ervaringen

Over het algemeen wordt de toermalijn in het dagelijks leven het meest gebruikt om stralingen tegen te gaan. De toermalijn wordt dan bij de computer gelegd of bij de telefoon gedragen. Ook ervaren mensen die een zwarte toermalijn bol in de kamer hebben staan over het algemeen minder negatieve energie. Als de zwarte toermalijn gedragen wordt, dan ervaren mensen dat hun basischakra opgesteld wordt en blijft volstromen met energie. Ook tijdens de meditatie kan de steen gebruikt worden. De beste werking van de zwarte toermalijn tijdens de mediatie is als je de steen geslepen of ruw in de hand houdt. Dan zul je voelen dat de weg vrij wordt gemaakt voor krachten van het universum.

Lees ook:  De werking van de onyx

Het reinigen van een zwarte toermalijn

Door de krachtige werking van de zwarte toermalijn zal de steen regelmatig gereinigd moeten worden. Mocht je de toermalijn in een ritueel willen gebruiken, moet je hem sowieso even reinigen van tevoren. Zo wordt de negatieve energie eruit gefilterd. Als je niet veel tijd hebt kan je de steen al reinigen door visualisatie. Visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. Doe dit voor een minuut en je kan met de steen gebruiken. Je kan de steen ook een minuut onder stromend water houden om deze te reinigen. Sta je aan het begin van een ritueel dan kan je er ook voor kiezen om de steen te reinigen met rook. Kies bijvoorbeeld voor wierook of salie. Reinig de steen voor 30 tot 60 seconden en zorgt dat de kamer kan doorluchten. Heb je wat meer tijd dan kan je de steen ook reinigen door deze in zout of in zout water te leggen. Het beste is om de steen in vers zeezout te leggen, maar als je dit niet hebt kan je hem ook in een bakje zout of in een bakje met zout en water leggen. Leg de steen voor ongeveer 48 uur er in om alle ongewenste energie te absorberen en negativiteit te verbannen. Wil je de steen weer laten aarden dan kan je deze voor 24 uur onder de grond begraven.

Opladen van de zwarten toermalijn

Het opladen van een zwarte toermalijn kan op twee manieren. Je kan de steen opladen door deze tegen seleniet of bergkristal aan te leggen. Dit moet ongeveer 6 uur blijven liggen. Je kan de steen ook opladen door deze net voordat de nacht begint op de vensterbank of buiten te leggen. Haal de steen pas rond een uur of 11 in de ochtend naar binnen. Dit zorgt ervoor dat de energie zowel opgeladen is door het maanlicht als het zonlicht. Laat de steen niet te lang in het zonlicht liggen. Dit kan ervoor zorgen dat deze gaat verkleuren.

Lees ook:  Leren om te gaan met je faalangst

Enthousiast geworden over zwarte toermalijn? Bestel dan jou eigen steen!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Sieraden schoonmaken

Alles wat je moet weten over lemurische kristallen

Hoe ontstaan edelstenen?

Met een klein budget je huis stylen

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings