De werking van de onyx

3 VIEWS
De werking van de onyx

Het afgelopen jaar hebben we het een en ander meegemaakt waardoor we niet altijd in een fijne tijd zaten. De onyx steen kan je helpen in deze zware tijd. Wat is onyx? Dat gaan we nu verder uitleggen. Deze kristal kan jou een steun in de rug bieden als jij door een moeilijke tijd gaat. De steen biedt jou kracht en steun in moeilijkheden en tijden van stress. De energie om jou heen wordt door middel van de steen makkelijk geconcentreerd en jij als drager krijgt een hogere macht. Onyx schenkt de drager volhardigheid, standvastigheid, kracht, zelfvertrouwen en zorgt voor vertrouwen in elke omgeving. De onyx is de perfecte steen voor de sterrenbeelden steenbok, ram, boogschutter, tweelingen, kreeft en schorpioen.

onyx

De spirituele werking

De onyx werking werkt op verschillende gebieden. Nu gaan we kijken naar de spirituele werking van de steen. Onyx kan je helpen met naar de toekomst kijken, en nee dan hebben we het niet over voorspellen. Wel heeft de steen het vermogen om kracht te geven zodat de drager zijn eigen lotsbestemming kan veranderen. Maar de steen laat je ook herinneren aan dingen die jou als drager zijn overkomen. Hierdoor is de onyx perfect als je wilt helen van trauma’s of wonden.

De emotionele en mentale werking

Stel je hebt een lastige jeugd gehad waar je misschien trauma’s aan hebt overgehouden. Je wilt natuurlijk helen van deze trauma’s en doorgaan met het leven. De onyx kan je hierbij helpen! Het helpt met de trauma’s weer omhoog te brengen, dat klinkt als iets wat je niet wilt maar dit is de enige manier om goed te helen. Onyx kan oud verdriet en liefdesverdriet genezen. Hierdoor krijg je meer zelfbeheersing. Ook kunnen angsten verminderd worden en leer je om wijze beslissingen te nemen.

Lees ook:  Koken in de herfst: deze etenswaren passen goed in het najaar

De fysieke werking

De onyx werking op fysiek gebied is vooral energieën opnemen die nodig zijn voor genezing. Het helpt ook met evenwicht tussen yin en yang. De steen is ook goed voor je gebit, je botten, beenmerg, lymfestelsel, bloedstoornissen en voeten. Ook kan de steen helpen met het genezen van de huid. Dus mocht je last hebben van klachten kun je het proberen of de onyx dit voor je kan oplossen. Daarnaast kan de onyx je ook nog helpen met haargroei, nagelproblemen, hoge bloeddruk, zwak hart, ontkalking, tranende ogen, etterende wonden en luchtweg problemen. Veel fysieke klachten waarbij de onyx je kan helpen. Het is natuurlijk nooit gegarandeerd dat de steen jouw problemen volledig kan oplossen maar het kan wel het begin zijn.

Reinigen van de onyx

Het klinkt misschien raar dat je een steen moet reinigen met water en zeep, maar dit bedoelen we niet. Sterker nog, vermijd water met de onyx! Waarom we stenen reinigen zijn ook redenen voor. Als jij de steen continu bij je draagt gaat deze ook energie opnemen en verliest die zijn positieve energie. Daarom is het belangrijk dat we ze reinigen. Hierdoor gaat de negatieve energie weer uit de steen. Je kunt een steen reinigen op verschillende manieren. Geen enkele manier is goed of fout, het gaat erom wat jij een fijne manier vindt.

  • De eerste manier is door middel van visualisatie. Het enige wat je hoeft te doen is het visualiseren dat de negatieve energie verdwijnt van de steen. Doe dit voor 1 minuut lang en je steen is gereinigd.
  • De tweede manier is door middel van geluid. Je kunt gebruik maken van klankschalen, dit is een zeer effectieve manier. Je kunt ook gebruik maken van geluidfragmenten op YouTube. Door de trillingen in het geluid wordt de ruimte ook gereinigd. Doe je dit voor 5 tot 10 minuten, dan heb je alle negatieve energie verdreven.
  • Je kunt ook reinigen met rook. Dit kun je doen met behulp van wierrook of palo santo. Het is wel belangrijk dat je een raam open zet als je het op deze manier doet, zodat de negatieve energie ook de kamer kan verlaten. Je houdt de rook onder de steen en zo reinig je de steen.
  • Je kunt ook je steen begraven in de aarde. Voor sommige stenen is dit een hele effectieve manier.
Lees ook:  Groeien door uit je comfortzone te stappen

onyx

Opladen van de onyx

Als je steen hebt gereinigd dat is het tijd om deze op te laden. Je kunt dit op 2 verschillende manieren doen.

  • Je kunt dit doen door middel van 2 stenen, namelijk bergkristal of seleniet. Deze stenen hebben namelijk de krachten van reinigen en opladen van andere stenen. Je legt de stenen tegen de seleniet of bergkristal aan en na 6 uur zijn ze volledig opgeladen.
  • Je kunt ook gebruik maken van de zon of de maan. Je kunt de stenen buiten leggen of voor je raam en de zon of maan zijn werk laten doen.

Dit is hoe de onyx steen werkt en hoe je je onyx steen het beste kan verzorgen. Ben je nog nieuw in de spiritualiteit? Bekijk dan eens de blog over “de kracht van de gouden driehoek” perfect voor beginners!

MEER INSPIRATIE

Wat is cupping?
Ontspannen bevallen? Zo doe je dat!
Krijg rust en stabiliteit door seleniet
Hoe verminder je stress?