De werking en betekenis uitgelegd van Carneool

9 maart 2022
195
Carneool

De carneool kennen de meeste mensen als een rood tot oranje kleurige edelsteen. Het is een mineraal afkomstig uit de familie van de kwarts. De naam van deze edelsteen is afkomstig van zijn kleur. Vaak heeft de steen een vleeskleur, deze vergelijking met de kleur wordt in het Spaans ‘carne’ genoemd. Hoewel de carneool het meest bekend is in zijn vleeskleurige kleur, is dit niet de enige kleur waarin we deze edelsteen tegen kunnen komen. De kleur varieert namelijk van lichtoranje tot donker oranje-rood. Daarnaast is er ook nog een bruine variant van de steen. De steen wordt vooral gevonden in landen zoals Brazilië, India en Uruguay. Wil je meer weten over de werking en betekenis van de carneool? Lees dan vooral verder, want in deze blog kom je het allemaal te weten.

De werking

Er zijn verschillende werkingen die we kunnen onderscheiden als we gaan kijken naar stenen. Namelijk de werking op de spiritualiteit, de werking op de emotie en de werking op het lichaam. Alle drie de werkingen zullen aan bod komen. Om maar te beginnen met de werking op de spiritualiteit. Vroeger werd de carneool gebruikt om doden te beschermen op het vervolgweg. Als mensen bang zijn voor de dood wordt de carneool in zijn werking gezet door hem te geven. De carneool laat de angst voor de dood minder worden tot verdwijnen. De steen wordt daarnaast ook gezien als een motiverende steen, hij zorgt dat de drager van de steen moed ontvangt. Om zo de weg naar succes beter te kunnen bewandelen. De steen heeft ook de werking om negatieve energie om te zetten naar liefde en dankbaarheid, namelijk dat er gekeken wordt naar wat men wel heeft in het leven.

Lees ook:  5x waarom (soms) stoppen met alcohol aan te raden is

Naast de werking op de spiritualiteit heeft men ook nog de werking op de emotie. Emoties zijn iets lastigs, als vrouw zijnde zijn we over het algemeen emotioneler en ervaren we sommige emoties intenser dan mannen. De steen zal de drager helpen met het weren van negatieve emoties, zoals jaloezie of woede. De steen helpt je om het juiste te doen en je angsten te overwinnen. Vaak ervaart de drager dat ze veranderen en een transformatie ondergaan sinds dat ze de steen zijn gaan dragen. Naast de algemene werking van de carneool heeft de kleur van de carneool ook invloed op de drager. Zo staat de rode carneool voor energie, je voelt je actiever. De oranje carneool zorgt voor plezier in het leven. Het wordt ook wel gezien als het versterken van de levensvreugde. Als je opzoek bent naar een carneool voor het versterken van familiebanden, dan moet je opzoek gaan naar een gele carneool.

Als laatste hebben we nog de werking op het lichaam. Deze werking van de steen heeft heel veel voordelen als we het hebben over het fysieke aspect. Hierbij kan er ook onderscheid gemaakt worden in de kleuren carneool. Als eerste zullen we de algemene werking van de carneool steen gaan bespreken. Er zijn een aantal werkingen voor mannen en vrouwen, zo helpt de steen met het inslapen. Maar ook het doorslapen wordt bevordert, als de carneool onder het kussen wordt gelegd. Ook als je koude handen en voeten, zou ik zeker eens kijken naar deze steen. Maar de carneool heeft ook specifieke werkingen op het vrouwelijk lichaam. Zo helpt de steen met het herstel als een vrouw bevallen is. Ook kan de steen een vrouwelijk lichaam helpen als er sprake is van een onregelmatige menstruatie of een pijnlijke menstruatie. Zo als al gezegd is, zijn er ook nog lichamelijke werkingen specifiek per kleur carneool. Zo heeft de bruine carneool een positief effect op de longen en de luchtwegen. De rode carneool helpt koorts en ontstekingen tegen te gaan. De oranje carneool heeft een helende werking in de onderbuik. De gele carneool helpt bij het krijgen van een mooie egale huid.

Lees ook:  Keto dieet

De kenmerken van de carneool

Zoals we al eerder hebben besproken staat de carneool bekend om zijn rode kleur die kan variëren. De kleur van de steen is afhankelijk van een aantal factoren. Namelijk de temperatuur als de steen ontstaat, maar ook de hoeveelheid water die erbij komt kijken. Hoe geler de kwarts hoe meer water de kwarts bevat, maar ook hoe lager de temperaturen. Gaat de temperatuur omhoog als de steen ontstaan dan bevat de steen minder water, dit zorgt ervoor dat de kleur van de steen ook meer richting het dondere gaat. Denk hierbij aan de zogezegde roodbruine vleeskleur of tot helemaal bruin.

De steen hoort bij een aantal sterrenbeelden, zo zien we dat de carneool het beste werkt bij de volgende sterrenbeelden:

  • Kreeft: Deze steen is perfect voor een Kreeft, omdat deze personen hele gevoelige types zijn. Doordat de steen werkt op de negatieve emoties, kan de steen ervoor zorgen dat mensen geen misbruik van de drager kunnen maken.
  • Ram: De Ram heeft een voordeel aan deze steen, omdat de Ram veel ambitie heeft. Deze steen zal de Ram begeleiden op zijn pad naar succes.
  • Maagd: Voor de Maagd is de werking van de carneool bijna het zelfde als bij de Ram. Een Maagd is vooral prestatiegericht, maar vaak perfectionistisch. De steen zal de Maagd begeleiden tijdens zijn carrière .
  • Leeuw: Het effect voor de Leeuw ligt in dezelfde straat als de Kreeft. De Leeuw is een gul persoon, ze willen altijd het beste doen voor anderen. Hierbij wordt nog wel eens misbruik gemaakt. De carneool zorgt ervoor dat de Leeuw beschermt wordt tegen dit misbruik.
Lees ook:  Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

Het gebruiken van de carneool

Lees jij nu deze blog en denk je ik wil deze steen gaan dragen! Dan kan dat op verschillende manieren. De meeste mensen gebruiken de steen door het dragen van een carneool armband of een carneool ketting. Maar mensen gebruiken hem ook als normale steen. Om bijvoorbeeld de werking te activeren voor het doorslapen kun je deze steen onder je hoofdkussen leggen. Maar ook bij meditaties en visualisaties is het fijner om een steen te kunnen vasthouden. Maar om die negatieve gevoelens te weren kun je de steen ook in je broekzak dragen. Er zijn genoeg manieren waarbij je de steen bij je kunt dragen.

Hopelijk hebben we je een beetje kunnen leren over de carneool. Maar de carneool is niet de enige edelsteen waarvan we de werking hebben beschreven. Zo hebben we ook een blog geschreven over de werking van de zwarte toermalijn, een hele krachtige steen. Maar wil jij nu liever iets meer weten over geboortestenen? Dan zoek vooral je geboortesteen en zijn betekenis op in deze blog.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chinees Nieuwjaar 2023: dit brengt het jaar van het konijn

Het mooiste uitzicht van de wereld

Hierom is opruimen super belangrijk!

Alles wat je moet weten over pyriet

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings