Fascinerend: de wereld als er 100 mensen zouden wonen

7 februari 2015
475

Onze aardbol wordt bevolkt door het duizelingwekkende aantal van 7,2 miljard mensen. Dat daarvan meer dan 700 miljoen mensen zich uitdrukken in de Chinese taal, 560 miljoen ouder zijn dan 65 en 2,1 miljard toegang hebben tot internet nemen we als waarheid aan, maar het spreekt toch niet echt tot de verbeelding.
Deze tekening (ontwikkeld door grafisch designer Jack Hagley) geeft een zeer verhelderend beeld van hoe de verhoudingen liggen. Dat kan verrassend zijn of zelfs confronterend. Want als op de wereld 100 mensen zouden wonen, spreken 12 mensen Chinees.
Slechts 8 mensen zijn boven de 65. En 30 hebben er toegang hebben tot internet. Nu wordt een en ander natuurlijk al een stuk duidelijker wanneer al deze weetjes zijn uitgedrukt in percentages, maar dan nog steeds geeft deze tekening een boeiend lesje 'ken je mede-wereldbewoners'.
World-as-100-People_3_web_2[1]The world linksboven nieuwThe world rechtsbovenThe world linksonderThe world rechtsonder
Bron beeld: Scott Cresswell via flickr (aangepast)
 

Lees ook:  De boekhandelaar

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down