De ware schoonheid van paddenstoelen

8 november 2016
339

Onderstaand filmpje is een fragment uit een documentaire over Paul Stamets. Hij is mycoloog (wij moesten het ook even opzoeken, maar de mycologie gaat over alles wat met zwammen en schimmels te maken heeft) en wil laten zien dat de natuur veel intelligenter is dan wij denken.

Naast deze boodschap die stof tot nadenken geeft, is het filmpje ook prachtig vanwege de mooie opnamen van opkomende paddestoelen. Langzaam breken ze door de verschillende lagen bosgrond heen, rijzen naar boven ontvouwen hun prachtige kleuren en structuren.

Meer informatie over de documentaire vind je hier.

 

Voor wie de boodschap van Paul Stamets na wil lezen:

"De taak waar we voor staan is om de taal van de natuur te begrijpen. Mijn missie is om de taal van de natuur te leren begrijpen en de fundamentele netwerken te ontrafelen die met ons hele ecosysteem communiceren. Ik geloof dat de natuur intelligent is. Het feit dat we als mensen de kennis missen om met de natuur te communiceren zegt meer over onze onkunde dan over het vermogen van de natuur."

"We moeten leren begrijpen hoe de verschillende organismen met elkaar praten en informatie uitwisselen, anders vernietigen we ze. En daarmee ook onszelf. We moeten er anders over nadenken: wat is er voor nodig om het punt te bereiken dat we echt snappen wat er in de natuur gaande is?"

 

Lees ook:  Gewichtloze dans op de bodem van de zee

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down