De ware schoonheid van paddenstoelen

1052 VIEWS
De ware schoonheid van paddenstoelen

Onderstaand filmpje is een fragment uit een documentaire over Paul Stamets. Hij is mycoloog (wij moesten het ook even opzoeken, maar de mycologie gaat over alles wat met zwammen en schimmels te maken heeft) en wil laten zien dat de natuur veel intelligenter is dan wij denken.

Naast deze boodschap die stof tot nadenken geeft, is het filmpje ook prachtig vanwege de mooie opnamen van opkomende paddestoelen. Langzaam breken ze door de verschillende lagen bosgrond heen, rijzen naar boven ontvouwen hun prachtige kleuren en structuren.

Meer informatie over de documentaire vind je hier.

 

Voor wie de boodschap van Paul Stamets na wil lezen:

“De taak waar we voor staan is om de taal van de natuur te begrijpen. Mijn missie is om de taal van de natuur te leren begrijpen en de fundamentele netwerken te ontrafelen die met ons hele ecosysteem communiceren. Ik geloof dat de natuur intelligent is. Het feit dat we als mensen de kennis missen om met de natuur te communiceren zegt meer over onze onkunde dan over het vermogen van de natuur.”

“We moeten leren begrijpen hoe de verschillende organismen met elkaar praten en informatie uitwisselen, anders vernietigen we ze. En daarmee ook onszelf. We moeten er anders over nadenken: wat is er voor nodig om het punt te bereiken dat we echt snappen wat er in de natuur gaande is?”

Lees ook:  Natuurkalender | Opoffering in de wintertijd

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

4 seizoenen in 40 seconden
Filmmaker reist 32.000 kilometer om 3 minuten schitterend onweer vast te leggen
Duizenden spreeuwen dansen boven een Nederlands veld
Video | Zo ziet het eruit als 30 kolibries tegelijkertijd een bad nemen