De voordelen van 3 essentiële oliën

24 juli 2022
28
aromas

Etherische oliën of essentiële oliën worden al bijna 6000 jaar gebruikt in de alternatieve geneeskunde en kunnen je gezondheid en je humeur verbeteren. Deze aromas hebben veel voordelen, maar dat is wel afhankelijk van hoe ze gebruikt worden. In deze blog gaan we het hebben over de voordelen van 3 essentiële oliën.

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn geconcentreerde plantenextracten. De oliën vangen de werkzame stoffen van de plant op, of ‘essentie’. Deze werkzame stoffen dat in planten zitten hebben niet alleen voordelen voor planten, maar ook voor mensen.

Om een essentiële olie te maken is er behoorlijk veel plantaardig materiaal nodig, hierdoor zijn sommige essentiële oliën ontzettend duur.

De voordelen van essentiële oliën

Er zijn meer dan 90 verschillende essentiële oliën en ze hebben allemaal hun eigen voordelen en gebruiken. Deze kunnen we natuurlijk niet allemaal in een blog benoemen, daarom geven we je hier informatie over 3 veel voorkomende essentiële oliën, welke voordelen ze bieden en hoe je ze gebruikt.

aromas

Lavendel olie

Lavendel is een hele bekende essentiële olie, dat is ook niet gek want er zijn veel voordelen aan lavendel olie verbonden:

 • Lavendel olie werkt rustgevend en kalmerend
  Het inademen van lavendel heeft een kalmerend en rustgevend effect op het zenuwstelsel. Dit maakt het een geweldig middel om stress, depressie, angst te verminderen.
  Voeg slechts enkele druppels lavendel olie toe aan een diffuser om te genieten van de voordelen.
 • Kalmeert de huid en helpt bij insectenbeten
  Lavendel olie kan de geest kalmeren, maar kan ook wonderen verrichten op het lichaam. Onderzoek heeft aangetoond dat lavendelolie ideaal is bij huidaandoeningen, zoals psoriasis en eczeem.
  Voeg een aantal druppels lavendelolie toe aan het bad water of verdun het met water en spray het op de plekken.
 • Kan hoofdpijn verlichten
  Een onderzoek heeft aangetoond dat patiënten die regelmatig last hebben van migraine binnen 15 minuten van de hoofdpijn af waren.
  Voeg lavendel toe aan de diffuser als je last hebt van hoofdpijn.
Lees ook:  Alles wat je wilt weten over citrien
aromas

Rozenolie

Een andere ontzettend populaire essentiële olie, is rozenolie.

 • Rozenolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen
  Rozenolie werkt uitstekend bij inwendige en uitwendige ontstekingen. Het helpt de spieren te ontspannen en helpt bij ontstekingen die worden veroorzaakt door koorts, infecties, artritis, jicht en reuma.
  Voeg een paar druppels rozenolie toe aan je douche zeep of je gezicht crème.
 • Rozenolie is goed voor de huid
  In de cosmetische industrie wordt veel gebruik gemaakt van rozenolie. Dit komt omdat het erg goed is voor je huid. Het kan littekens en striae verminderen. De antioxiderende eigenschappen van rozenolie helpen je huid snel te genezen.
 • Is goed voor het spijsverteringssysteem
  Rozenolie heeft op verschillende manieren invloed op onze spijsvertering. Het kan maag en darm pijn verlichten en helpt ervoor te zorgen dat je geen last hebt van langdurige zuurbranden.
aromas

Tea tree olie

Tea tree olie staat vooral bekend om zijn antiseptische en antimicrobiële eigenschappen en blijkt effectief te zijn tegen veel verschillende bacteriën, virussen en schimmels, waaronder gisten en dermatofyten (schimmel die huidziekten kan veroorzaken).

 • Tea tree olie als mondspoeling
  Tea tree olie is een veel voorkomend ingrediënt in mond water producten. Je kunt zelf ook genieten van de voordelen van tea tree olie door drie druppels aan een klein glas water toe te voegen en hier je mond mee te spoelen. Niet doorslikken.
 • Is goed voor de nagels
  Aangezien tea tree olie schimmeldodende effecten heeft, kan het een effectieve behandeling zijn tegen schimmelinfecties in de nagels.
 • Tea tree olie werkt goed tegen acne
  Het kan nuttig zijn om met verdunde tea tree olie het gezicht te wassen, vooral bij acne.
Lees ook:  De werking van zwarte toermalijn

Over de auteur

WebWings

Recente berichten

Tips voor een duurzaam leven

Tips voor een betere nachtrust

Een gezond lichaam krijgen en behouden doe je zo!

Eerste hulp bij duurzame kleding

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings