De volkstuin van Ben

3 april 2015
243

Ben staat zijn hele leven al van zonsopgang tot zonsondergang in de tuin. Vroeger begon hij de dag bij een boer waar hij de groente teelde, om 's middags de tomaten te verruilen voor zijn eigen volksmoestuin waar hij schoffelde, plukte en harkte tot laat in de avond. Om met de woorden van Ben's vrouw te spreken: "het is een wonder dat we vier kinderen hebben, want zo vaak was hij niet thuis!"
Na zijn pensioen verhuisde Ben met zijn vrouw naar een bovenwoning. Deze keer vonden ze een tuin dichter bij huis: volkstuin Toepad in Rotterdam. Ook al is dit tuintje vele malen kleiner dan het vorige exemplaar, de passie waarmee Ben ook dit stukje groen bestiert, is er niet minder op geworden. Inmiddels is Ben ook de vraagbaak voor al zijn medetuinders: "ga maar naar Ben, die weet 't wel!".
De jonge fotografe Joke Schut vertelt met haar camera het verhaal van Ben in onderstaande fotoserie "Landgoed van Mullem". Ze observeert met een scherp oog en legt zo de rustgevende, dagelijkse eenvoud bloot. Het geluk zit in kleine dingen!
joke schut9 joke schut5 joke schut7 joke schut4 joke schut3 joke schut2 joke schut1 joke schut8 joke schut6
foto's (c) Joke Schut

Lees ook:  Na het zien van deze foto’s kijk je nooit meer hetzelfde naar insecten

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings