De volkstuin van Ben

895 VIEWS
De volkstuin van Ben

Ben staat zijn hele leven al van zonsopgang tot zonsondergang in de tuin. Vroeger begon hij de dag bij een boer waar hij de groente teelde, om ‘s middags de tomaten te verruilen voor zijn eigen volksmoestuin waar hij schoffelde, plukte en harkte tot laat in de avond. Om met de woorden van Ben’s vrouw te spreken: “het is een wonder dat we vier kinderen hebben, want zo vaak was hij niet thuis!”

Na zijn pensioen verhuisde Ben met zijn vrouw naar een bovenwoning. Deze keer vonden ze een tuin dichter bij huis: volkstuin Toepad in Rotterdam. Ook al is dit tuintje vele malen kleiner dan het vorige exemplaar, de passie waarmee Ben ook dit stukje groen bestiert, is er niet minder op geworden. Inmiddels is Ben ook de vraagbaak voor al zijn medetuinders: “ga maar naar Ben, die weet ‘t wel!”.

De jonge fotografe Joke Schut vertelt met haar camera het verhaal van Ben in onderstaande fotoserie “Landgoed van Mullem”. Ze observeert met een scherp oog en legt zo de rustgevende, dagelijkse eenvoud bloot. Het geluk zit in kleine dingen!

joke schut9 joke schut5 joke schut7 joke schut4 joke schut3 joke schut2 joke schut1 joke schut8 joke schut6

foto’s (c) Joke Schut

MEER INSPIRATIE

De wereld bezien vanuit een drone
De verstilde schoonheid van theaters in Parijs
Ode aan alle moeders
Knipkunst met een leuke knipoog