Deze ‘vogelman’ uit India voedt eigenhandig 4.000 wilde parkieten

2193 VIEWS
Deze ‘vogelman’ uit India voedt eigenhandig 4.000 wilde parkieten

Iets wat klein begint, kan soms ongemerkt heel groot worden. Tien jaar geleden werd de plaats Chennai in India getroffen door een tsunami. Na deze ramp ontdekte een man met de naam Sekar een aantal vreemde bezoekers: een paar groene parkieten hingen rond in zijn achtertuin. Hij was al gewend om de vogels in zijn tuin te voeren, dus hij besloot deze exotische gasten uit wat rijst te geven. De vogels bleven in de buurt, vermenigvuldigden zich… en de rest is geschiedenis. Inmiddels verzorgt de 62-jarige camera-reparateur eigenhandig 4.000 parkieten die zich hebben gevestigd in en rond zijn achtertuin. Om 4:oo uur staat hij op om alle ‘snavels te voeden’: hij kookt enorme pannen rijst en verspreid het voedsel op lange planken op het dak van zijn huis. 40% van zijn inkomen besteedt hij aan zijn ‘huisdieren’ en het zijn kleine handenbindertjes, want Sekar kan zijn woonplaats niet meer verlaten, maar hij doet het met veel liefde krijgt er veel voldoening en gezelligheid voor terug… bekijk vooral ook de film onderaan deze pagina om te zien hoe dat gaat, met 4.000 parkieten!

De 'vogelman' van India | Paradijsvogels MagazineDe 'vogelman' van India | Paradijsvogels MagazineDe 'vogelman' van India | Paradijsvogels MagazineDe 'vogelman' van India | Paradijsvogels Magazine

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[hr]

MEER INSPIRATIE

Deze man plantte sinds 1979 in zijn eentje een bos groter dan Central Park
Exposeren op je 102de? Carmen Herrera doet het!
De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont
Hoe deze varkensboer besloot het helemaal anders te doen en veganist werd