Deze 'vogelman' uit India voedt eigenhandig 4.000 wilde parkieten

2 november 2015
614

Iets wat klein begint, kan soms ongemerkt heel groot worden. Tien jaar geleden werd de plaats Chennai in India getroffen door een tsunami. Na deze ramp ontdekte een man met de naam Sekar een aantal vreemde bezoekers: een paar groene parkieten hingen rond in zijn achtertuin. Hij was al gewend om de vogels in zijn tuin te voeren, dus hij besloot deze exotische gasten uit wat rijst te geven. De vogels bleven in de buurt, vermenigvuldigden zich... en de rest is geschiedenis. Inmiddels verzorgt de 62-jarige camera-reparateur eigenhandig 4.000 parkieten die zich hebben gevestigd in en rond zijn achtertuin. Om 4:oo uur staat hij op om alle 'snavels te voeden': hij kookt enorme pannen rijst en verspreid het voedsel op lange planken op het dak van zijn huis. 40% van zijn inkomen besteedt hij aan zijn 'huisdieren' en het zijn kleine handenbindertjes, want Sekar kan zijn woonplaats niet meer verlaten, maar hij doet het met veel liefde krijgt er veel voldoening en gezelligheid voor terug... bekijk vooral ook de film onderaan deze pagina om te zien hoe dat gaat, met 4.000 parkieten!
De 'vogelman' van India | Paradijsvogels MagazineDe 'vogelman' van India | Paradijsvogels MagazineDe 'vogelman' van India | Paradijsvogels MagazineDe 'vogelman' van India | Paradijsvogels Magazine

[hr]
Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:
[mc4wp_form id="15395"]
[hr]

Lees ook:  De goedheid van de mens

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down