De verbinding van zes generaties

9 januari 2015
142

Foto's en schilderijen van onze voorouders zijn altijd interessant. Wie waren zij? Wat is hun geschiedenis? Wat waren hun dromen? En uiteindelijk leiden ze naar jezelf.
Fotografe Christine McConnell verbond de geschiedenis van zes generaties van haar familie op creatieve wijze door elke foto opnieuw te maken, maar nu met zichzelf als model. Tot in detail bootste ze de historische setting na: ze naaide jurken en kragen, veranderde haar kapsel en make-up en paste zelfs de belichting aan.
McConnell begon bij haar betbetovergrootmoeder Martha, geboren in 1821. Toen ze weer bij het heden was aanbeland keek McConnell naar de serie foto's en ontdekte dat ze in elk origineel beeld een deel van zichzelf terugzag. Fascinerend hoe sterk een bloedlijn kan zijn.

1. Betbetovergrootmoeder Martha, geboren in 1821

generaties1

2. Betovergrootmoeder Jane, geboren in 1858

generaties2

3. Overgrootmoeder Attie Mae, geboren in 1898

generaties3

4. Grootmoeder Mildred, geboren in 1928

generaties4

5. Moeder Katrhryn, geboren in 1957

generaties5

6. Christine McConnell, geboren in 1981

generaties6
Via Lifebuzz
 

Lees ook:  4 activiteiten in Nederland die het proberen waard zijn

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings