De truien van Loes: kunst met een verhaal

27 maart 2014
42

In de Carlissestraat in Rotterdam zat Loes Veenstra al jaren truien te breien. Sinds 1955 produceerde ze in hoog tempo het ene kleurrijke exemplaar na het andere. Een hobby? Tijdverdrijf? Een therapeutische bezigheid? Feit is dat zich in het huis van Loes 550 truien hadden opgestapeld zonder ooit gedragen te zijn. Zonde! Vond ook ontwerpster Christien Meindertsma. Samen met Museum Rotterdam, Wandschappen en DNA Charlois maakte zij van de truien van Loes een maatschappelijk kunstproject. Een tentoonstelling en een boek waren het resultaat. In 2013 won dit project zelfs de 'Dutch Design Award'!
Inmiddels is een deel van de truien verkocht aan geïnspireerde truienliefhebbers. De overige inmiddels beroemde 350 kunstwerkjes worden komende zondag geveild. De opbrengsten gaan uiteraard naar Loes: die van tachtigjarige breiende dame opeens 'promoveerde' tot kunstenares.
Ook een trui van Loes bemachtigen, of gewoon bij zijn en meemaken? De veiling vindt komende zondag (30 maart) plaats tussen 11:00 tot 14:30 uur in de Kunsthal in Rotterdam.

Lees ook:  Francis Bacon - Expressionistische schilder in de schaduw van Picasso

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een goed gevoel hebben is het halve werk

Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

De betekenis van de kleur van je ogen

Creatief met kleding

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings