De stilte van de natuur

11 juni 2015
107

Foto's als schilderijen: dat is hoe Hidenobu Suzuki zijn beeldend werk ziet. Enerzijds zijn zijn foto's voorzien van een weloverdachte compositie, tegelijkertijd hebben ze iets vluchtigs. Suzuki speelt met light, reflectie en het gezichtsveld om het wonder van de natuur nog beter tot haar recht te laten komen. Op deze manier voelt het alsof de beelden een poëtisch verhaal vertellen, en niet alsof - zoals veel foto's - ze puur een documentatie van een moment of een plek zijn.
"Voor mijn gevoel is realisme meer een Westerse stijl", aldus Suzuki. "Als je alleen een rationele benadering gebruikt in fotografie, dan komt er wel meer detail naar voren, maar wordt het ook snel saai," vervolgt hij. "Ik werk met gevoel en emotie, uiteindelijk is dat voor mij meer ontspannend en ook krachtiger."
In zijn foto's weet Suzuki de stilte van de natuur te vangen. Besloten in schaduwen, of juist in het licht, de verte of juist een detail op de voorgrond - het lijkt alsof de aarde haar adem even inhoudt.
De stilte van de natuur | Paradijsvogels Magazine De stilte van de natuur | Paradijsvogels Magazine De stilte van de natuur | Paradijsvogels Magazine De stilte van de natuur | Paradijsvogels Magazine De stilte van de natuur | Paradijsvogels Magazine De stilte van de natuur | Paradijsvogels Magazine De stilte van de natuur | Paradijsvogels Magazine De stilte van de natuur | Paradijsvogels Magazine De stilte van de natuur | Paradijsvogels Magazine De stilte van de natuur | Paradijsvogels Magazine De stilte van de natuur | Paradijsvogels Magazine
[hr]
Bekijk ook deze foto's waarin de fotograaf als een luchtarcheoloog vanuit zijn kleine vliegtuigje de aarde op intrigerende wijze vastlegt.

Lees ook:  Het Uilendagboek | Vriendschap voor het leven

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het effect van de natuur op de mens

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

Normandië in Frankrijk bezoeken

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings