De steen der liefde: de rozenkwarts

16 november 2021
1186
rozekwarts

Rozenkwarts is de roze variant van de kwarts. Het heeft een hardheid van 7 en komt in verschillende tinten roze en soms zelfs violet voor. Deze kleur komt van mangaan elementen in het kwarts. De steen wordt in een hoop plaatsen in de wereld gevonden, zo is het te vinden in: de Alpen, Brazilië, Madagaskar, Rusland, India en de VS.

Rozenkwarts werking

Rozenkwarts is traditioneel dé steen van de liefde. Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor familie en vrienden. De steen trekt liefde aan, helpt je om mensen lief te hebben en om je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Rozenkwarts bevordert vergeving, empathie, compassie en tolerantie, naar zowel jezelf als naar anderen. De steen helpt je om van jezelf te houden en jezelf te accepteren zoals je bent en het vermindert de eenzaamheid. Het is daarom ook de ideale steen voor mensen met een roze aura. Daarnaast zorgt de steen dat je kalmeert bij boosheid, angst of stress en bevordert het geestelijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld trauma’s of verlies van een dierbare. Wanneer je rozenkwarts in een ruimte plaatst brengt het liefde, harmonie en rust. De steen wordt vaak gekoppeld aan de energie van Maria en Quan Yin. Bovendien heeft rozenkwarts een positieve werking op het hart en de bloedvaten, hoge bloeddruk, brandwonden, borst-, long- en vruchtbaarheidsproblemen, apathie, duizeligheid, verwarring, vergeetachtigheid, dementie, de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson en stress gerelateerde klachten en aandoeningen (bijvoorbeeld een burn-out).

rozenkwarts ketting

Hoe ziet de rozenkwarts eruit?

Rozenkwarts is een variant van de kwarts. De kleur kan nog wel eens verschillen per steen. Het varieert van donkerroze tot heel licht, doorschijnend roze. Rozenkwarts is vaak gebarsten en ziet er een beetje troebel uit. De kwarts dankt zijn roze kleur aan de stoffen mangaan en titanium.

Lees ook:  Wat is Yoga Nidra en hoe werkt het?

Geruime tijd wordt de rozenkwarts bewerkt. De edelsteen is zeer geliefd als sieraad, vaak zie je de steen terug in de vorm van een rozenkwarts ketting. Rozenkwarts werd honderden jaren geleden al gebruikt om beeldjes van te maken. Dit zie je tegenwoordig ook nog terug, zowel in losse beeldjes van verschillende formaten als bij kettinghangers. Als kettinghanger kun je rozenkwarts kopen in verschillende figuren, zoals een hartje, een kruis, een beertje of een dolfijn. Daarnaast zijn er ook ovale en ronde kettinghangers.

Het aanbod van sieraden met deze lichtroze edelsteen is groot. Dit komt door de grote populariteit van de steen. De rozenkwarts wordt vaak verwerkt in armbanden, kettingen, oorbellen en ringen. Zowel met grote stenen als met kleine steentjes.

Ook wordt de steen gebruikt om kaarshouders, bedeltjes of decoratie van te maken. Het kan zelfs als een massagesteen gebruikt worden, in dit geval wordt de steen in een langwerpige vorm geslepen. De steen is erg veelzijdig, dit komt door de lichte, neutrale kleur, zachte uitstraling en positieve werking.

De gouden driehoek

De gouden driehoek is een combinatie van edelstenen die bestaat uit: Amethist, bergkristal en rozenkwarts. Deze drie edelstenen hebben alle drie unieke eigenschappen die elkaar op bijzondere wijze aanvullen. De driehoek dankt haar naam aan de complete energie die deze drie stenen samen hebben: liefde, inzicht, balans en harmonie. Door de kristallen in een driehoek te plaatsen zullen de krachten versterkt worden. De gouden driehoek zet negativiteit om in positieve energie, rust en harmonie. Mocht je nog altijd te veel negatieve energie voelen, dan kun je ook spiritueel ontspannen.

Lees ook:  De zuiverende werking van de zoutlamp en betekenis hiervan

Wat is de gouden driehoek?

De gouden driehoek bestaat uit Amethist, bergkristal en rozenkwarts. De combinatie van deze drie edelstenen zorgt voor een krachtige mix van reinigende en activerende energie. Hieronder volgt een korte uitleg over de edelstenen.

Amethist

Deze paarse edelsteen helpt je om tot rust te komen en te ontspannen. Ook zorgt dit kristal voor positieve energie. Verder helpt de amethist je om spiritueel inzicht te krijgen en weer in verbinding te komen met je eigen, innerlijke wijsheid.

Bergkristal

Deze heldere edelsteen zuivert de ruimte en het lichaam en zorgt voor balans. De steen zorgt voor energie. Door de helderheid van het bergkristal kun je helder nadenken en krijg je een hogere concentratie. Omdat het bergkristal zoveel zuivere energie bezit, kan het bergkristal de werking van de andere edelstenen versterken. Dir gebeurt ook bij de gouden driehoek.

Rozenkwarts

Deze roze edelsteen heeft een heerlijke zachte energie. De steen brengt liefde en maakt mild. Rozenkwarts opent het hart en helpt je om anderen lief te hebben en je open te stellen voor het ontvangen van liefde van anderen. Rozenkwarts kan je helpen om liefde voor jezelf te versterken en jezelf te accepteren zoals je bent. Daarnaast werkt de steen kalmerend bij angst en stress.

Waar helpt de gouden driehoek bij?

Je herkent het vast wel. Wanneer je een lege ruimte binnenkomt, voel je een onprettige sfeer. Alsof de spanning van een ruzie in de lucht is blijven hangen. Dit verbeeld je je niet. Je voelt de restenergie, dit is energie die achter is gebleven in een ruimte.

Lees ook:  Lapis lazuli: krachten en eigenschappen

Negatieve energie van jezelf of van huisgenoten kunnen in huis blijven hangen. Juist omdat je in je eigen huis helemaal jezelf bent en op je kwetsbaarst bent, kunnen die negatieve energieën makkelijker vat op je krijgen. Zonder dat je het door hebt, kun je je door deze zware energieën somber, lusteloos, angstig of zelfs boos gaan voelen. Met de gouden driehoek kun je de energie in een ruimte weer in harmonie brengen.

Meer weten over edelstenen? Lees dan ook over de labradoriet en de toermalijn.

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben online marketeer bij het geweldige marketingbureau Web Wings. Na mijn stage bij het bedrijf succesvol te hebben afgerond, ben ik enorm trots dat ik er nu full time mag werken en dan ook nog eens mag schrijven voor Paradijsvogels Magazine! Ik ben dol op edelstenen, tarot leggen en het leren over verschillende spirituele stromingen. Daarnaast kan ik uren kijken naar tv shows of spelen op mijn Nintendo Switch. Ik hoop dat het lezen van mijn artikelen jullie net zo veel inspireert als het was om te schrijven!

Recente berichten

Ivo de Wijs; gedichten van een cabaretier

De spirituele betekenis van een vogel tegen het raam

Kastelen van vroeger en nu

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down