De spitzen van een ballerina

3 mei 2020
114

In de kelders van het New York City Ballet is een ruimte die van plint tot plafond volledig is gevuld met balletschoenen. Voor elke danser een paar stuks. Op maat gemaakt, tot op de millimeter afgestemd op persoonlijke wensen. Voor een danser is zijn of haar schoen het allerbelangrijkste item. 'Je moet er volledig op kunnen vertrouwen.'

In onderstaande korte docu is Megan Fairchild aan het woord, de eerste ballerina van het NYC ballet. Zij vertelt hoe het was om, toen zij 11 jaar werd, voor het eerst een paar spitzen te krijgen en er al stiekem op te dansen, nog voordat ze dit in haar dansles mocht. En hoe ze sinds die tijd heeft gezocht naar het perfecte paar. Voor elke les en voorstelling naait ze met de hand de satijnen linten dicht om haar enkels - de enige garantie dat ze niet losgaan tijdens het dansen.

Fascinerend hoe een item dat je als bezoeker van een voorstelling eigenlijk ontgaat - we kijken naar de danser, de groep, het geheel - zo'n grote rol speelt in het dagelijks leven van een ballerina.

 

Via: Vimeo

Lees ook:  Een spannende dans op de Opéra Garnier

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

Normandië in Frankrijk bezoeken

Hoe bewaar je de innerlijke rust als je op zoek bent naar een huis

Je keuken Feng Shui inrichten

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings