De schoonheid van vogels vanuit een ander perspectief

23 mei 2015
150

Fotograaf Thomas Lohr is bekend om zijn high profile mode fotografie voor o.a. Vogue en Le Monde d'Hermès, maar het bloed kruipt uiteindelijk ook waar het niet altijd gaan kan! Zo had Lohr een enorme drang om eens wat ander pluimage te fotograferen dan de (overigens prachtige) modellen gekleed in de laatste stiletto's en strakke jurken. Hij koos voor het onderwerp vogels, maar legde ze net even anders dan anders vast. In plaats van ze als geheel te fotograferen, zoals hij met de modellen gewend is, richtte hij zijn aandacht op de delen die hem het meest intrigeren: de kleur, textuur en vorm van hun veren.
[quote text_size="medium"]
"Vogels zijn inspirerende wezens, maar met dit project wilde ik juist dingen abstraheren en beter kijken naar het soms surrealistische detail dat ik zie wanneer ik het verenpak van vogels van dichtbij bestudeer. Ik wil graag de schoonheid van vogels vanuit een ander perspectief laten zien."
[/quote]
thomas lohr thomas lohr2 thomas lohr3 thomas lohr4 thomas lohr5 thomas lohr6 thomas lohr7
 

Lees ook:  De niet-bestaande vogels van Europa

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings