De schoonheid van alle leeftijden in 60 seconden

5078 VIEWS
De schoonheid van alle leeftijden in 60 seconden

Je huid gaat een leven lang mee. Dat is de boodschap van dit filmpje, die de schoonheid van de verandering laat zien die ouder worden met zich meebrengt.

In het filmpje zien we 100 levensjaren in lichamen van elke vorm en kleur. “We willen iedereen laten zien, precies zoals ze zijn en we gaan ook niks retoucheren” aldus de maker van het filmpje. De langzaam ouder wordende huid laat het leven zien dat al is geleefd en alle ervaringen die deze vrouwen hebben opgedaan. Ook is het bijzonder om op deze manier te kijken naar de verschillende manieren van ouder worden. Allemaal met hun eigen schoonheid.

Ik kijk graag naar een oudere vrouw, omdat ik weet dat ik op haar ervaring kan vertrouwen.

Het filmpje is weliswaar een reclame voor een Noorse apotheek, maar toch kijken wij hier graag naar. In de reclame wereld zijn het wegwerken of verhullen van imperfecties eerder regel dan uitzondering, en dit filmpje laat zien dat het ook anders kan.

Het leven in 60 seconden

 

 

Ook bijzonder om te bekijken is het backstagefilmpje dat van de opnames is gemaakt. Hierin kunnen we zien hoe al deze meisjes en vrouwen poseerden voor de camera en hoe zulke opnames gemaakt worden. Ook vertellen twee deelnemende vrouwen over hun huid en hun eigen visie op het ouder worden. Beiden vertellen dat ze inmiddels anders kijken naar hun huid dan vroeger, ondanks dat ze meer dan 50 jaar in leeftijd verschillen. Erg inspirerend om twee sterke vrouwen zo aan het woord te zien. Het geeft moed!

Lees ook:  93-jarige bruid vraagt via Facebook om hulp bij het kiezen van haar trouwjurk

Achter de schermen bij: Het leven in 60 seconden

 

 

Lees hier het nuchtere en mooie gedicht dat Annie M.G. Schmidt schreef over ouder worden.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Zo, dat werd tijd: een handig én leuk boek over ouder worden
Bobbie Rose (102) begint aan een carrière als model
50 is niet het nieuwe 30
Doris Jones (91) helpt samen met haar 2 katten bij het ontdekken van archeologische sites