De ultieme match tussen een Barokke kerk en... afgewerkte olie

22 maart 2015
539

De tegenstelling tussen afgewerkte motorolie en een Barokke kerk kan bijna niet groter zijn. Toch vullen deze uitersten elkaar aan alsof het nooit anders is geweest. In 2013 plaatste kunstenaar Romain Crelier in de Bellalay Abdij (ongeveer 50 kilometer boven Bern in Zwitserland) een grote, vloeiende gevormde 'poel' gevuld met zwarte motorolie.
Op zijn zachtst gezegd een vreemde keuze, maar met een verrassend prikkelend effect. De zwarte olie zorgt voor een perfecte weerspiegeling waardoor de kerk een nieuwe dimensie krijgt, en de strakke vormen van de poel contrasteren perfect met de romantische architectuur van de kerk.
Een installatie die het bezoeken waard geweest moet zijn, en waar we met deze mooie beelden nog lang van kunnen nagenieten.
De perfecte match tussen afgewerkte olie en een Barokke kerk | Paradijsvogels Magazine De perfecte match tussen afgewerkte olie en een Barokke kerk | Paradijsvogels Magazine De perfecte match tussen afgewerkte olie en een Barokke kerk | Paradijsvogels Magazine De perfecte match tussen afgewerkte olie en een Barokke kerk | Paradijsvogels Magazine De perfecte match tussen afgewerkte olie en een Barokke kerk | Paradijsvogels Magazine De perfecte match tussen afgewerkte olie en een Barokke kerk | Paradijsvogels Magazine De perfecte match tussen afgewerkte olie en een Barokke kerk | Paradijsvogels Magazine De perfecte match tussen afgewerkte olie en een Barokke kerk | Paradijsvogels Magazine De perfecte match tussen afgewerkte olie en een Barokke kerk | Paradijsvogels MagazineBeelden via we find wildness
 

Lees ook:  25x gratis breipatronen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down