De ontdekking van 100 jaar oude schoolbordtekeningen

1035 VIEWS
De ontdekking van 100 jaar oude schoolbordtekeningen

Op de middelbare school van Oklahoma City zijn ze druk aan het verbouwen. Vorige week deden de bouwers een briljante vondst: toen ze oude schoolborden weghaalden, vonden ze daarachter een paar andere schoolborden die nog ouder waren. Toen de oude exemplaren in 1917 vervangen werden, zijn om een of andere reden deze schoolborden niet weggehaald, en niet eens uitgeveegd.

Dat laatste is precies wat deze vondst zo leuk maakt: op de borden staan nog uitvoerige tekeningen en lesinstructies over o.a. wiskunde en muziek. Welke leraar heeft er tegenwoordig nog tijd om zulke uitgebreide tekeningen op het bord te maken?! De school is inmiddels in gesprek met de gemeente om ervoor te zorgen dat deze tekeningen geconserveerd worden.

100 jaar oude schoolbordtekeningen | Paradijsvogels Magazine 100 jaar oude schoolbordtekeningen | Paradijsvogels Magazine 100 jaar oude schoolbordtekeningen | Paradijsvogels Magazine 100 jaar oude schoolbordtekeningen | Paradijsvogels Magazine 100 jaar oude schoolbordtekeningen | Paradijsvogels Magazine


Bekijk ook deze verborgen tekeningen op de snede van een 19e eeuws boek.


Via This is Colossal 

Lees ook:  Kunstenares boetseert levensgrote sculpturen uit kippengaas

MEER INSPIRATIE

Het Noord-Brabantse museum
Bijzondere glaskunst
Muurschilderingen door Adele Renault
Kunstenaar Elyse Dodge ziet bergen anders