De ontdekking van 100 jaar oude schoolbordtekeningen

727 VIEWS
De ontdekking van 100 jaar oude schoolbordtekeningen

Op de middelbare school van Oklahoma City zijn ze druk aan het verbouwen. Vorige week deden de bouwers een briljante vondst: toen ze oude schoolborden weghaalden, vonden ze daarachter een paar andere schoolborden die nog ouder waren. Toen de oude exemplaren in 1917 vervangen werden, zijn om een of andere reden deze schoolborden niet weggehaald, en niet eens uitgeveegd.

Dat laatste is precies wat deze vondst zo leuk maakt: op de borden staan nog uitvoerige tekeningen en lesinstructies over o.a. wiskunde en muziek. Welke leraar heeft er tegenwoordig nog tijd om zulke uitgebreide tekeningen op het bord te maken?! De school is inmiddels in gesprek met de gemeente om ervoor te zorgen dat deze tekeningen geconserveerd worden.

100 jaar oude schoolbordtekeningen | Paradijsvogels Magazine 100 jaar oude schoolbordtekeningen | Paradijsvogels Magazine 100 jaar oude schoolbordtekeningen | Paradijsvogels Magazine 100 jaar oude schoolbordtekeningen | Paradijsvogels Magazine 100 jaar oude schoolbordtekeningen | Paradijsvogels Magazine


Bekijk ook deze verborgen tekeningen op de snede van een 19e eeuws boek.


Via This is Colossal 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Kunst met een verhaal

MEER INSPIRATIE

Het zalige nietsdoen: portretten om helemaal van tot rust te komen
Een kunstzinnige ode aan de natuur
Deze magnifieke strandbeesten wandelen op de wind
Deze kunstenaar ‘schildert’ prachtige portretten met schroeven