De ontdekking van 100 jaar oude schoolbordtekeningen

11 juni 2015
264

Op de middelbare school van Oklahoma City zijn ze druk aan het verbouwen. Vorige week deden de bouwers een briljante vondst: toen ze oude schoolborden weghaalden, vonden ze daarachter een paar andere schoolborden die nog ouder waren. Toen de oude exemplaren in 1917 vervangen werden, zijn om een of andere reden deze schoolborden niet weggehaald, en niet eens uitgeveegd.
Dat laatste is precies wat deze vondst zo leuk maakt: op de borden staan nog uitvoerige tekeningen en lesinstructies over o.a. wiskunde en muziek. Welke leraar heeft er tegenwoordig nog tijd om zulke uitgebreide tekeningen op het bord te maken?! De school is inmiddels in gesprek met de gemeente om ervoor te zorgen dat deze tekeningen geconserveerd worden.
100 jaar oude schoolbordtekeningen | Paradijsvogels Magazine 100 jaar oude schoolbordtekeningen | Paradijsvogels Magazine 100 jaar oude schoolbordtekeningen | Paradijsvogels Magazine 100 jaar oude schoolbordtekeningen | Paradijsvogels Magazine 100 jaar oude schoolbordtekeningen | Paradijsvogels Magazine
[hr]
Bekijk ook deze verborgen tekeningen op de snede van een 19e eeuws boek.
[hr]
Via This is Colossal 

Lees ook:  Zo dachten mensen in 1900 dat de wereld er in 2000 uit zou zien

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down