De onontdekte Parel van Spanje: Asturië

3 maart 2022
262
Asturië

Als je met mensen praat over een reis naar een gebied of land krijg je over het algemeen antwoorden die vrij doorsnee zijn. Voorbeelden hiervan zijn de Costa del Sol, het zuiden van Frankrijk, Sicilië en de Amalfi Coast. Vrijwel nooit hoor je mensen zeggen dat ze een rondreis gaan maken door Asturië in Spanje. Dit is echt zonde, Asturië heeft echt ongelofelijk veel moois te bieden.

Waar ligt Asturië?

Asturië (ofwel Asturias) bevindt zich in het noorden van Spanje aan de Cantabrische zee. De provincie grenst in het oosten aan Cantabrië, in het westen aan Galicië en in het zuiden aan Léon en Castilië. Parallel aan de kust en over de gehele lengte van de kust bevindt zich het Cantabrisch gebergte. Asturië ligt in de provincie genaamd de Costa Verde. De Costa Verde (ofwel de groene kust van Spanje) staat bekend om veel neerslag en een aangename temperatuur het gehele jaar door. Zelfs in de zomer is het aangenaam, terwijl in de rest van Spanje de temperaturen hoog op kunnen lopen.

Waarom moet ik Asturië bezoeken?

Wanneer je graag een keer naar Spanje wilt, maar niet houdt van overvolle stranden en plaatsen waar alleen maar toeristen zijn is Asturië ideaal voor jou. Hier vind je vooral natuur, veel rust, goed waarborgde stranden en een groot bergachtig landschap waar zelfs nog beren in leven.

De Costa Verde is echt een groen paradijs met veel nationale parken. Je kunt ervoor kiezen om langs de ruige zeekust te blijven met enorme getijdenverschillen of landinwaarts te gaan. Bij de zeekust kun je genieten van de steile kliffen en rotsformaties en zien hoe de rotsen bijna geheel droog komen te liggen bij eb. Of je kiest ervoor om landinwaarts te gaan waar je dagenlang kunt ronddwalen zonder ook maar één persoon tegen te komen. De enige die je tegen kunt komen zijn steenarenden, buizerds, gemzen, vale gieren en wanneer je dieper de bergen ingaat zelfs wolven en beren.
Het berenpad is ongeveer 20 kilometer lang en een korte tijd geleden is er nog een keer 10 kilometer extra aangelegd. De kans op het zien van een bruine beer is echter relatief klein. Er leven nu ongeveer 250 beren in dit gebied.

Lees ook:  De kleinste miniatuurschilderingen van Istanbul
Asturië

Mooiste stranden in Asturië

In Asturië bevinden zich de mooiste stranden, vooral bij Tapia de Casariego en Llanes. Een aantal van deze stranden zijn verborgen in het landschap en daarom wat lastiger te bereiken. Hierdoor zijn ze wel extra uniek en nog beter waar geborgen.
Naar onze mening vallen de volgende stranden onder de top 5:

Gulpiyuri

Dit is een klein verborgen maar fijn strand bij Llanes. Wanneer je het gevonden hebt zul je niet weten waar je als eerste moet kijken, het is net een kleine oase. Wanneer je geen behoefte hebt aan een dagje strand is het uitzicht van over de rand het ook al waard.

Playa de Poó

Dit is een erg mooi zandstrand gelegen in een baai. In de zomer is dit een populair strand, maar niet zo populair dat er geen plaats meer te vinden is om je handdoek neer te leggen. Ook is er een restaurantje die in het hoogseizoen opengaat voor een hapje en een drankje.

Playa de Torimba

Dit is een hoefvorming strand in Llanes. Het is een prachtig strand met helder water en hogere golven. Schrik wel niet, op dit strand is zowel gekleed als ongekleed een optie.

Playa de Guadamia

Dit is een klein, rustig en veilig strand met kristalhelder water. Het water loopt van het strand, door de kliffen heen naar de zee. Wanneer het tij wederkeert kun je door meters en meters van zand lopen.

Peñarronda

Dit strand bereik je lopend vanaf de parkeerplaats door een grasveld heen. Het is een erg breed strand waar de zee zowel kalm als wild kan zijn. Het zand is heel fijn en zacht. Als je met een camper komt kun je ook op de naastgelegen camping kamperen.

Lees ook:  Bekende dichters Nederland

Mooiste natuurparken en bezienswaardigheden in Asturië

In Asturië is genoeg schoonheid te bewonderen. Echter zijn de volgende parken en bezienswaardigheden volgens ons echt de top 5 van dit gebied.

Picos de Europa

Dit natuurpark staat bekend als één van de mooiste gebergtes van Europa. Ondanks dat de ongewone schoonheid van de natuur in dit gebied, is het natuurpark nog relatief onbekend bij het grote publiek. Je kunt er bij dit park voor kiezen om met de auto erdoorheen te gaan of de kleinere en nog onbekendere paadjes te voet te betreden.

Somiedo

Het Somiedo natuurpark is een beschermd gebied door UNESCO. Flora, fauna en cultuur worden zorgvuldig behouden door bewoners en de gemeente. Het natuurpark is aangenaam te bewandelen en draagt zorg voor meerdere prachtige uitzichtpunten.

Muniellos

Dit is een indrukwekkend natuurpark waar je alleen binnenkomt met telefonische toestemming. Als je geluk hebt en het regent niet mag je naar binnen en genieten van deze mooie omgeving. Het heeft wat weg van een groene zee door alle bomen en planten.

Blaasgaten van Bufones

Dit is een indrukwekkend ruige rotspartij. Wanneer je op tijd komt kun je de nevels van de zee door de bodem omhoog zien spuiten. Naast deze bezienswaardigheid ligt ook een bijzonder strandje in een diepe baai. Hier kun je zeker een paar uurtjes goed vertoeven.

Ruta de las Xanas

Dit is een route van 8 kilometer lang door berggebied en bos. Bergschoenen zijn hierdoor wel echt belangrijk om mee te nemen. Je kunt zowel langs het ravijn naar boven lopen en dan terug of een volledig rondje maken.

Lees ook:  Passie voor cactussen en oude typemachines leidt tot kunst

Unieke verblijven in Asturië

Om de zoektocht naar een uniek verblijf in Asturië net iets makkelijker te maken hebben wij een top 4 gemaakt van de leukste en meest originele hotels.

Hotel Rural Cieloastur

Bij deze locatie mag je verblijven in een kleine laag gelegen boomhut. Dit is eens heel iets anders dan een standaard hotelkamer.

La Casona del Viajante

Een erg mooi huis op een uitstekende en rustige locatie. De inrichting is uniek en hier kom je echt tot rust. Ook zul je hier geen kleine kinderen zien rennen, het is namelijk een ‘’adults only” hotel.

Palacio de Aviles Affiliated By Melia

Wanneer je voor een beetje luxe wil gaan moet je voor dit hotel kiezen. Je waant je hier een echte royalty in zijn of haar eigen kasteel.

Hotel 3 Alpacas

Deze verblijfsplaats is zeker niet zo luxe als de vorige, maar je bevindt je wel op een Alpaca boerderij. Wie vindt dat nu niet geweldig! Een kans als deze zul je niet snel meer tegenkomen.

Hotel 3 Alpaca

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings