De natuur als zandkunstenaar

5 maart 2015
153

Toen fotograaf Joshua Nowicki een van de oevers van Lake Michigan betrad, kon hij zijn ogen niet geloven. Het was bezaaid met kleine, ranke zandtorentjes! Gemaakt door kinderen met eindeloos geduld? Een fata morgana? Door een filmcrew onder handen genomen als decor voor een natuurfilm?
Niets van dat alles. De vreemdsoortige zandkastelen zijn gevormd door winderosie: in de koude wintermaanden is het zand bevroren, waardoor het zand langzaam steeds kleine laagjes 'wegblaast' en uiteindelijk torentjes overblijven. Het koude-aspect is hierbij randvoorwaardelijk: zodra de zon de aarde weer verwarmt verdwijnen de mini-sculpturen als sneeuw voor de zon...
Joshua Nowicki 1 Joshua Nowicki 2 Joshua Nowicki 3 Joshua Nowicki 4 Joshua Nowicki 5
 

Lees ook:  Hoe vogels weten waar ze naar toe moeten vliegen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings