De mysterieuze wensbomen van Groot-Brittannië

26 februari 2015
148

Zoveel culturen onze wereld rijk is, zoveel (gelovige en bijgelovige) tradities zijn er voor het vergaren van geluk. Een slotje aan de Pont de l'Archevêché ('de liefdesbrug') in Parijs, een muntje in de Trevi Fontein in Rome, het vinden van een klavertje vier, het uitblazen van alle verjaardagskaarsjes in één keer, een briefje tussen de grote stenen van de Klaagmuur in Jeruzalem...
Maar kende u deze traditie al? Op verschillende plekken in Groot-Brittannië hebben ze hun eigen, artistieke manier om ziekte te voorkomen of genezen. Het begon met 1 muntje in 1 boomstronk, inmiddels zijn het duizenden muntjes in vele boomstronken. Samen geven ze de boom een kunstige bast van koperkleurige schubben, alsof hij zo uit een sprookje komt.
Wilt u deze mysterieuze wensboven met eigen ogen zien? Ze staan onder andere in Portmeiron en Peak District in Engeland en in de Schotse Hooglanden.
Money tree 11 blackham
Bron: blackham via Flickr
Money tree 10 Mark Crossfield
Bron: Mark Crossfield via Flickr
Money tree 8 Tanya Hart
Bron: Tanya Hart via Flickr
Money tree 11 mudge
Bron: Mudge via Flickr
Money tree 7 Rob Osborne
Bron: Rob Osborne via flickr
Money tree 9 Tina
Bron: Tina via Flickr

Lees ook:  Wat te doen in Antwerpen?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings