Sneeuw of geen sneeuw: boeken voor een witte start van 2016

11 januari 2016
248

Een witte kerst is het niet geworden, maar misschien staat ons nog wat sneeuw te wachten in de eerste maanden van 2016? Wat niet is kan nog komen! En mocht de sneeuw nu niet willen vallen, dan zijn er genoeg boeken om in de juiste winterstemming te komen. Laat de winter maar komen!

[hr]

De sneeuwkoningin: een eigentijdse zoektocht naar zingeving in winters New York

sneeuwkoningin cunningham

De sneeuwkoningin van Michael Cunningham gaat over twee broers in het winterse New York. Voor beiden is het leven niet helemaal geworden wat ze zich ervan hadden voorgesteld, ze rommelen maar een beetje aan. Dan ziet de oudste broer iets bijzonders in Central Park. En begint hij zich af te vragen of hij daar iets mee moet. Een prachtig eigentijds boek vol dwarrelende sneeuwvlokken en mooie winterbeelden.

De sneeuwkoningin; door Michael Cunningham, uitgeverij Prometheus, 2014

[hr]

Een handvol sneeuw: boeiende bespiegelingen over lot en toeval

boeken winter handvol sneeuw

Een handvol sneeuw van Jenny Erpenbeck is een indringend verhaal over lot en toeval. Op een winterse ochtend sterft een baby. Maar wat als haar moeder op het idee was gekomen om een handvol sneeuw van de vensterbank te grissen en onder haar rompertje te doen? Had ze het dan gered? En hoe had haar leven er dan uitgezien? Tegen de achtergrond van de twee wereldoorlogen volgen we de levensloop van dit meisje, dat tot vier keer toe de kans krijgt om haar leven anders in te richten. Een boek vol mooie zinnen en interessante gedachten over hoe het leven in elkaar zit, en hoeveel invloed je daar zelf op hebt.

Een handvol sneeuw; door Jenny Erpenbeck, uitgeverij Gennep, 2015

[hr]

De rode vogel: een fijn kinderverhaal van Astrid Lindgren met prachtige tekeningen

boeken winter rode vogel

Fijn voor donkere winterse dagen: De rode vogel van Astrid Lindgren. Een kinderboek over twee kinderen, die de mogelijkheid krijgen van een beter leven. Ze volgen de rode vogel door het koude winterbos naar een tuin vol zon, eten en andere kinderen om mee te spelen. Als ze dat willen mogen ze blijven, maar dan moeten ze wel hun oude leven achterlaten. Een mooi verhaal met prachtige tekeningen van Marit Törnqvist.

De rode vogel; door Astrid Lindgren, uitgeverij Hoogland & van Klaveren, 2012

[hr]

Cécile Wilbers vindt literatuur een prachtig middel om even stil te staan bij jezelf, bij wie je bent en bij welke keuzes je maakt. De literatuur zit vol personages die dappere keuzes maken, moeilijke situaties overwinnen of nieuwe wegen bewandelen. Dat geeft nieuwe inzichten en inspiratie! Daarom bespreekt ze boeken waar mensen iets aan kunnen hebben, die raken en die inspireren. Dat doet ze in gesprekken, diners en leesretraites, en vanaf nu ook op Paradijsvogels Magazine!

[hr]

Coverbeeld: illustratie uit 'De rode vogel'

Lees ook:  Een literaire rivier van 10.000 verlichte boeken

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings