De mooiste wandelroutes in Kaapstad, Zuid-Afrika

22 februari 2023
1233
mooiste wandelroutes in kaapstad zuid-afrika

Zuid-Afrika is een plek die bij veel mensen hoog op het lijstje staat als het op reizen aankomt. Dat is niet voor niets, want eigenlijk moet iedereen minstens een keer in zijn of haar leven in Zuid-Afrika geweest zijn. Zuid-Afrika is een land van de diversiteit. Van mooie stranden, dieren in het wild spotten en het lekkerste eten tot mooi weer, bijzondere steden en prachtige natuur. Alles in Zuid-Afrika is mooi om te zien. Ga je binnenkort naar Zuid-Afrika, hou je wel van wat wandelen en wil je ondertussen veel zien? Dan zijn de wandelroutes in Kaapstad beslist wat voor jou.

De mooiste wandelroutes in Kaapstad, Zuid-Afrika

Hieronder beschrijven we de mooiste wandelroutes in Kaapstad

wandelroutes in Kaapstad

Platteklip Gorge

Dit is een van de vele routes om de Tafelberg te beklimmen, de kortste om precies te zijn. Ook al is deze route kort, het is wel een hele uitdaging. Steile trappen en heel veel stenen zul je onderweg tegenkomen.

Heb je eenmaal de top van de Tafelberg bereikt? Dan heb je een heel mooi uitzicht over het centrum van Kaapstad, Lion’s Head, Signal Hall en Devil’s Peak. Je kan deze route volgen door de bordjes Tafelberg Road te volgen tot je bij de parkeerplaats komt en een bordje met Platteklip Gorge ziet. Nu kun je de auto parkeren en de route wijst zich vanzelf.

Wil je op de terugweg niet weer helemaal naar beneden lopen? Neem dan de kabelbaan. Twee leuke ervaringen in een klap.

Lees ook De mooiste autoroutes in Zuid-Afrika voor een onvergetelijke roadtrip

Lees ook:  5 onmisbare tips om thuis een feest te organiseren
mooiste wandelroutes in kaapstad zuid-afrika

Skeleton Gorge

Als je bij de Botanische Tuinen van Kirstenbosch bent en je graag wil wandelen dan is deze wandelroute een aanrader. De route begint namelijk bij de tuinen en wordt aangegeven door bordjes die daar staan. Je gaat beginnen met een steile weg te beklimmen en daarna moet je rotsachtige trappen op. Na een tijdje heb je een panoramisch uitzicht over Hottentots Holland Mountains.

Ga nog een stukje verder omhoog en ontdek het hoogste punt van de Tafelberg, de Maclear’s Beacon. Wil je dan ook nog naar de kabelbaan? Dan moet je nog een uurtje doorlopen. Let op: deze route is meer voor de ervaren en sportieve wandelaar. Onderweg kom je de mooiste planten tegen op deze route.

Ben je verliefd geworden op deze planten? Velen ervan groeien ook in Nederland en kun je in je tuin zetten. Ga een container huren in Dordrecht of ergens anders in Nederland, doe je oude planten daarin en ga nieuwe planten aanplanten.

mooiste wandelroutes in kaapstad zuid-afrika

Lees ook Dit is het Zuid-Afrika voor gevorderden

Lion’s Head

Deze route duurt ongeveer twee uur in totaal. Een uur naar boven lopen en een uur weer terug naar beneden. Ga via de Kloof Nek Road richting de Tafelberg en ga daarna via Signal Hill Road naar de parkeerplaats. Loop omhoog en geniet van de mooie bomen en planten die je tegenkomt.

Eenmaal boven aangekomen heb je uitzicht over heel Kaapstad. Je ziet de Tafelberg liggen, maar ook Camps Bay, Devil’s Peak, Robbeneiland, City Bowl en Signal Hall. Dit is een leuke en rustige wandelroute. Tip: doe de hike tijdens zonsondergang voor een nog mooier uitzicht.

Lees ook:  De paden op: 5 avontuurlijke wandelroutes op Nederlandse bodem
mooiste wandelroutes in kaapstad zuid-afrika

Kirstenbosch

Vanuit Kirstenbosch kun je wandelen naar Constantia Nek. Dit is een rustige en hele mooie wandelroute, maar let op want de route duurt wel vier uur.

Je begint in de mooie tuinen van Kirstenbosch en vervolgens volg je de bordjes waar Smuts Track op staat. Je komt uiteindelijk meteen in het bos uit. Je loopt op vele meters hoogte, dus het uitzicht is prachtig.

Lees ook 5x De mooiste bloesem wandelingen van Nederland

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down